Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alliantie Viewlocity en Europese leverancier EpoS-systemen

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Viewlocity en grootste Europese leverancier van EpoS-systemen gaan strategische alliantie aan om supply chain te optimaliseren

Amsterdam, 12 juli 2000 -- Viewlocity, de wereldwijd toonaangevende leverancier van oplossingen voor business-to-business ('B2B')-integratie en online trading communities, heeft een strategische alliantie gesloten met Anker B.V., de Europese marktleider op het gebied van EpoS (Electronic Point of Sale)-oplossingen en -diensten voor de detailhandel. De exclusieve overeenkomst richt zich op Europese detaillisten die beschikken over de e-mPower-suite van Anker, voor de distributie van real-time gegevens vanaf verkooppunten over het hele systeem van het winkelbedrijf zelf en naar de supply chain, waarbij het er niet toe doet wat voor communicatiekanalen er worden gebruikt.

Deze suite is voor een belangrijk deel gebaseerd op het bekende AMTrix® van Viewlocity - een centrale connectiviteitshub die het mogelijk maakt een breed aanbod van platforms, toepassingsformaten en databases te integreren, ongeacht functionele scheidingen en lands- en bedrijfsgrenzen.

e-mPower levert het nieuwste en beste op het gebied van Supply Chain Management: het proces van orderafhandeling wordt gestroomlijnd, hetgeen leidt tot lagere kosten voor opslag en productie en verbeterde klantenservice. Waar ze ook binnen komen, via het Web, de winkel of een kiosk, e-mPower zorgt ervoor dat de dienstverlening aan alle klanten van hetzelfde hoge, gestandaardiseerde niveau is.

Met de mogelijkheden die Viewlocity en Anker gezamenlijk bieden, worden detaillisten in de gelegenheid gesteld allerhande
business-to-business-processen op te starten, bijvoorbeeld ter ondersteuning van Efficient Consumer Response.

AMTrix stelt e-mPower in staat op een gestandaardiseerde, modulaire wijze bestaande IT-infrastructuur te integreren. Er is geen noodzaak hard- of software te vervangen, aangezien e-mPower de bestaande diverse componenten van de supply chain en ERP-systemen van de detaillist kan incorporeren. Dit betekent dat winkelbedrijven niet langer vast blijven zitten aan een leverancier voor wie ze op een gegeven moment hebben gekozen. Ze kunnen nu bij toekomstige systeemuitbreidingen en -aanpassingen in alle vrijheid kiezen voor componenten van andere fabrikanten.

Michael Lantz, vice-president bij Viewlocity voor Europe, het Midden-Oosten en Afrika: "We hebben hoge verwachtingen van deze strategische alliantie. We denken detaillisten en hun leveranciers werkelijk iets te bieden te hebben. De combinatie van de technologieën en de know-how van Anker en Viewlocity leidt tot een unieke oplossing voor snelle informatieoverdracht tussen consumenten, winkeliers en toeleveringsbedrijven, waardoor het serviceniveau opgetrokken kan worden, de verkoop stijgt en de kosten worden verlaagd."

Profiel Anker
De omzet van Anker is snel gegroeid van 108,4 miljoen euro in 1996 tot 191,7 miljoen euro in 1999. Na zich in 1995 uit BTR te hebben uitgekocht, heeft Anker zich ontwikkeld van regionale leverancier van ECR's tot winstgevende leverancier van pan-Europese PoS-oplossingen. Deze transformatie is bewerkstelligd door middel van zowel autonome groei als strategische overnames. In 1999 nam Anker Riva Group plc over en een aanzienlijk deel van het dienstenpakket van MDIS UK. Verder werden ook de Duitse en Britse poten van OMRON Europe BV overgenomen en is een exclusief contract getekend met het Japanse OMRON Nohgata Co. voor distributie in Europa en andere gebieden. Anker is momenteel actief in Europa met elf werkmaatschappijen en een distributienetwerk en partners in 35 landen. Er zijn 900.000 systemen geïnstalleerd. De belangrijkste markten worden gevormd door Groot-Brittannië (waar het hoofdkantoor van Anker zich nu ook bevindt) Frankrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zweden. Anker is een breder aanbod van producten aan het ontwikkelen, waarbij de nadruk minder op Points of Sale komt te liggen en meer op software voor bijvoorbeeld value chain management en e-commerce.
Profiel van Viewlocity
Viewlocity levert wereldwijd de drie technologische lagen die essentieel zijn voor een succesvolle integratie van online trading communities: het fundament voor B2B-integratie, het raamwerk voor een trading community en oplossingen voor de synchronisatie binnen supply chains. Het paradepaardje van het bedrijf is AMTrix, dat wereldwijd meer dan 3200 maal is geïnstalleerd en handelspartners in staat stelt met elkaar te communiceren, ongeacht de gebruikte systemen, platforms, toepassingen of communicatieformaten. Met de algemeen inzetbare oplossingen van Viewlocity kunnen klanten optimaal gebruik blijven maken van hun bestaande technische middelen en met behulp van gestandaardiseerde XML-connectors ontstaat een open oplossing waarmee e-commerce kan worden bedreven. Viewlocity heeft wereldwijd dertien kantoren. Het mondiale hoofdkwartier is gevestigd in Atlanta, Georgia. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Londen, het hoofdkantoor voor de regio Azië/Pacific in Singapore. Viewlocity richt zich met name op de sectoren consumentenproducten, high-tech, (online) detailhandel en logistieke dienstverlening. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Viewlocity op nummer +1 877.512.8900, maar u kunt het bedrijf ook op het Web bezoeken: www.viewlocity.com.
Neem voor meer informatie contact op met:
Text 100 BV Viewlocity
Winona Met Hans van de Kamp
Tel.: + 31 20 5304348 Tel.: + 31 418 576 090
Fax: + 31 20 5304331 Fax: + 31 418 576 099
E-mail: (winonam@text100.nl) E-mail: (hk@viewlocity.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie