Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: verkeerscontrole

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 12-07-2000 Fryske diken: resultaten en aankondiging snelheid

Fryske diken
Het project Fryske diken richt zich op de vijf hoofdongevalsoorzaken in het verkeer: gordel, helm, rood licht, het rijden onder invloed en snelheid. De personele bezetting van het team Fryske diken is nu nog niet op volledige sterkte. Na de zomer zullen dertien medewerkers van de politie Friesland zich, binnen het team Fryske diken, richten op de controles op gordel, helm, rood licht en alcohol. Daarnaast wordt het aantal radarcontroleurs uitgebreid van 4 naar 10 medewerkers. Zij zullen niet alleen met de radarauto maar ook met de lasergun op snelheid controleren. Ook zal vanuit de zes districten natuurlijk op alle items blijvend worden gecontroleerd. Tussen het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie, justitie in Leeuwarden en de politie Friesland is een inspanningsverplichting afgesproken.
De resultaten tot nu toe:
Gordel:
Afgesproken is dat in het jaar 2000 in totaal 8.000 processen-verbaal voor gordel zullen worden gerealiseerd. In de eerste vijf maanden is het aantal gerealiseerde processen-verbaal voor gordel 2.418 (dit is 30,2 % van het totaal)

Helm:
Afgesproken is dat in het jaar 2000 in totaal 4.000 processen-verbaal voor helm zullen worden gerealiseerd. In de eerste vijf maanden is het aantal processen-verbaal voor helm 799 (dit is 20 % van het totaal)
Rood licht:
Afgesproken is dat in het jaar 2000 in totaal 3.750 processen-verbaal voor het negeren van rood licht zullen worden gerealiseerd. In de eerste vier maanden is het aantal processen-verbaal voor rood licht 904 (dit is 24,1 % van het totaal)

Alcohol:
Afgesproken is dat in het jaar 2000 in totaal 1.900 processen-verbaal voor het rijden onder invloed zullen worden gerealiseerd. In de eerste zes maanden is het aantal processen-verbaal voor alcohol 864 (dit is 45,5 % van het totaal)

Snelheid:
Afgesproken is dat in het jaar 2000 in totaal 189.000 processen-verbaal voor snelheid zullen worden gerealiseerd. In de eerste vier maanden is het aantal gerealiseerde processen-verbaal voor snelheid 40.656 (dit is 21,5% van het totaal)

Schakeljaar
Het jaar 2000 wordt in het kader van de actie Fryske diken beschouwd als een schakeljaar. Waarschijnlijk zullen niet alle afgesproken aantallen processen-verbaal worden gerealiseerd. Natuurlijk zal na de zomervakantie door de instroom van een flink aantal medewerkers naar het team Fryske diken de aanpak op de vijf speerpunten een stevige impuls krijgen.

Aankondiging snelheidscontroles
Zaterdag 15 juli wordt in het kader van de verkeersveiligheidsactie Fryske diken op snelheid gecontroleerd op de N355 tussen Buitenpost en de provinciegrens, op dinsdag 18 juli op de N358 tussen Augustinuga en Surhuisterveen en op donderdag 20 juli op de Snitserdyk tussen de A32 en Sneek. Ook elders in de provincie Fryslân zal volgende week op snelheid worden gecontroleerd.

Resultaten snelheidscontroles week 27
Van maandag 3 juli tot en met zondag 9 juli zijn 33.384 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 93,1% hield zich keurig aan de snelheid, het aantal processen-verbaal bedroeg 2309. De hoogste snelheid werd gemeten op de N358 (rotonde Surhuisterveen afslag Folgersterloane). Ter plaatse mag 80 worden gereden, de snelste reed 127, een overtreding derhalve van 47 kilometer.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie