Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over uitgaven extern advies bij Vreemdelingenwet

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen12.007 vragenformulier 12 juli 2000

Gemaakt: 12-7-2000 tijd: 13:23

Vragen van het lid Halsema (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Justitie over uitgaven voor extern advies bij de opstelling van de Vreemdelingenwet (ingezonden 12 juli 2000)


1

Is het waar dat het ministerie van Justitie bijna twee miljoen gulden heeft betaald aan het organisatieadviesbureau Andersson, Elffers & Felix (AEF) voor advies over de Vreemdelingenwet 2000? 1)


2

Kunt u uiteenzetten welk dagtarief de medewerkers van AEF voor hun diensten ontvingen? Zo neen, waarom niet?


3

Kunt u uiteenzetten welke taken zijn uitbesteed aan AEF en met welke redenen deze zijn uitbesteed? Zo neen, waarom niet?


4

Kunt u per taak beargumenteren waarom deze uitbesteed diende te worden en niet door de ambtenaren op het departement vervuld kon worden? Zo neen, waarom niet?


5

Kunt u uiteenzetten waarom is gekozen voor AEF? Is bij de selectie van AEF sprake geweest van een openbare aanbesteding waarbij meerdere bureau's konden meedingen in het verkrijgen van opdrachten? Zo neen, waarom niet?


6

Hoe verhoudt de opdracht aan AEF zich tot de afspraak in het regeerakkoord dat de uitgaven voor externe advisering zullen worden beperkt?


7

Hoe beoordeelt u de werkwijze van AEF bij het "verkrijgen van maatschappelijk draagvlak" voor de Vreemdelingenwet 2000, gezien de kritiek van een aantal betrokkenen van maatschappelijke organisaties dat met hun suggesties niets is gedaan? 2)

Algemeen Dagblad, 8 juli jl.

Vrij Nederland, 17 juni jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie