Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vastgoed Informatie Systeem (VIS) in Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Vastgoed Informatie Systeem (VIS)

Concreet betekent dit dat alle vastgoedgegevens, zoals adressen, topografie, eigendoms- en gebouwgegevens, de komende jaren in één systeem worden verzameld en voor de medewerkers van het gemeentehuis en op termijn voor iedereen inzichtelijk zijn. Deze gegevens kunnen gekoppeld worden aan fotomateriaal, zodat direct een totaalbeeld van een willekeurige plek in Capelle in beeld gebracht kan worden. Ook de ondergrondse situatie (riolering, leidingen, etc.) wordt in het VIS opgenomen.

Voor wie is dit systeem bedoeld?
Het systeem wordt in eerste instantie alleen binnen de gemeente gebruikt. In de toekomst zal een deel van de gegevens ook via internet beschikbaar komen waardoor Capellenaren thuis bijvoorbeeld een overzicht van toekomstige woningbouwlocaties of een bestemmingsplan kan raadplegen. Bijvoorbeeld, u woont in een hoekhuis. Het is dan mogelijk voor u om op internet te raadplegen hoeveel meter u dan (volgens het bestemmingsplan) nog mag uitbouwen. Kortom, de invoering van het VIS is gericht op verbetering van de dienstverlening aan burgers en bedrijven.
U wordt over het Vastgoed Informatie Systeem en gebruik van de gegevens via deze voorlichtingspagina op de hoogte gehouden. De gemeente verzekert een ieder dat alle persoonlijke gegevens vertrouwelijk blijven en dus niet voor iedereen opvraagbaar zijn. Het recht op privacy is dus onveranderd van kracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum van de gemeente, telefoon 284 84 84. Wanneer het systeem toegankelijk wordt voor bedrijven en inwoners van Capelle, wordt er een publieksterminal in de hal van het gemeentehuis geplaatst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie