Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paperx.com sluit drie nieuwe partnerships

Datum nieuwsfeit: 12-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
paperX.com sluit drie nieuwe partnerships

Londen, 12 juli 2000 - paperX.com, de Internet-marktplaats voor de papierindustrie die recentelijk wereldwijd van start is gegaan, maakt drie nieuwe partnerships bekend. Het betreft partnerships met Schenker, FOEX Indexes en Schneidersöhne Papier. Schenker is een wereldmarktleider op het gebied van geïntegreerde logistiek en vrachtvervoer. FOEX Indexes is een toonaangevend Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in prijsindexering voor gecontroleerd en merkgebonden papier en pulp. Schneidersöhne Papier tenslotte is een Duitse papierproducent met een jaaromzet van bijna 1 miljard Euro. Deze nieuwe partnerships zijn een belangrijke stap in het streven van paperX.com om het online-middelpunt te worden voor de papierindustrie.

Het partnership met Schenker is een onderdeel van een reeks gebundelde diensten die kosteneffectieve mogelijkheden voor uitbesteding moet bieden voor leden van paperX.com. Schenker draagt in dit kader zorg voor het inkopen van vrachtvervoer en tracking-diensten via Internet. Schenker beschikt over een omvangrijk Europees vervoersnetwerk met meer dan 600 locaties in ongeveer 30 landen. Het bedrijf heeft 18.700 werknemers en onderhoudt met een breed scala aan diensten een regelmatige verbinding tussen alle belangrijke economische regio's.

Een schat aan informatie
De overeenkomst met FOEX Indexes biedt de leden van paperX.com een schat aan exclusieve markt- en brancheinformatie die dagelijks wordt vernieuwd. Leden krijgen bovendien toegang tot de PIX indexen voor pulp en papier. Deze PIX indexen, die wekelijks door FOEX worden vrijgegeven, gelden in de hele branche als richtprijzen voor SWAP-deals en andere financiële termijntransacties die bedoeld zijn om prijsfluctuaties tegen te gaan.
Aanzienlijke kostenbesparingen
Schneidersöhne Papier is een familiebedrijf met 1.800 werknemers en vestigingen in 18 Europese landen. Het bedrijf levert 7.000 verschillende producten en verkocht in 1999 600.000 ton papier. Schneidersöhne is toegetreden tot het paperX.com-platform met concrete plannen om met minimaal vijf van haar belangrijkste leveranciers compleet over te gaan op Internet-handel. SchneiderSöhne heeft al succes met een eigen e-commerce-oplossing en het paperX.com-platform sluit hier goed op aan.
Rainer Koester, Managing Director van Schneidersöhne: "Het is erg duur om e-commerce-oplossingen in-house te ontwikkelen. paperX.com is een praktische, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing die een bedrijf als het onze vrijwel gratis kan gebruiken. Ik voorzie dat ons lidmaatschap van paperX.com ons aanzienlijke kostenbesparingen en marktvoordelen zal opleveren. In de toekomst kunnen wij ons de tijdrovende onderhandelingen over prijzen met onze leveranciers en onze klanten besparen. Onze inkopers zullen complexe offerteaanvragen sneller kunnen beantwoorden. In het algemeen zal de door paperX.com gerealiseerde automatisering van ons backoffice leiden tot een stijging van de productiviteit." Uit gegevens van paperX.com blijkt dat bij het verkrijgen en verwerken van orders tijdsbesparingen van 40% kunnen worden gerealiseerd.

Over paperX.com
PaperX.com wordt gefinancierd door Apax Partners, de belangrijkste Europese Internet-investeringsmaatschappij, met een investering van $15 miljoen, gevolgd door investeringen van de Finse investeerder Menire en het Europese fonds van Insight Capital, waarvan Roel Pieper Managing Partner is. Ongeveer
50 werknemers van 14 nationaliteiten werken full-time bij paperX.com, dat in Europa en de Verenigde Staten nu zes kantoren heeft. PaperX is mede-opgericht door de Nederlander Lex Douze. De Nederlander Frank de Wit, ex-CEO van KNP BT, is voorzitter van de Raad van Commissarissen.
Contactpersoon voor de pers:
Monogram Communication Strategies (MCS): Perlita Fränkel, telefoon 023 562
82 08 - e-mail (perlitaf@monogram.nl)
PaperX.com, Bjarne Lie, +44 207 4405450

Zie verder www.paperx.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie