Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 08.55 uur
Brand op woonark

VINKEVEEN Op donderdag 13 juli, omstreeks 05.05 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat er brand was op een woonark aan de Baambrugge Zuwe, waarbij de bewoner, die zelf de brand meldde, de woonboot niet af kon.

Toen de eerste politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij dat de bewoner trachtte de brandende woonboot via de slaapkamer te verlaten. De man probeerde middels een trappetje uit het slaapkamerraam te klimmen, maar vanwege zijn leeftijd (80 jaar), lukte dit niet. Hij stond met een been buiten het raam en met het andere been binnen. Het lukte hem echter niet het andere been over de vensterbank te krijgen, maar hij kon ook niet meer terug. Door één van de politiemensen is de man uit zijn benarde positie bevrijd.

Vervolgens kwam de brandweer ook ter plaatse. De brandweer wist de brand, die in de keuken was ontstaan, snel te blussen. De bewoner is longpatiënt en is in een ambulance behandeld. Voor hem is een zuurstoffles en enige kleding uit de woonboot gehaald. De man is na te zijn behandeld in de ambulance, door zijn zoon uit Heemstede opgehaald. De keuken liep brandschade op, de rest van de woonboot rook- en roetschade.

Automobilist met teveel op

VINKEVEEN Op donderdag 13 juli, omstreeks 01.50 uur, zagen politiemensen een auto rijden op de Provinciale Weg N201.

Zij controleerden de bestuurder. Bij het ter plaatse blazen blies de man een A, hetgeen betekent dat de man teveel had gedronken. De man, 41 jaar oud en afkomstig uit Uithoorn, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau blies de man 250 ug/l (0,6 promille). Hij kreeg hiervoor een bekeuring van f 400,- en een rijverbod van één uur. Nadat de man een verklaring had afgelegd werd hij heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie