Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Meisje gewond bij aanrijding

AMERSFOORT - Een 19-jarig meisje uit Bunschoten-Spakenburg is gistermorgen rond half acht licht gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de kruising Radiumweg, Nijverheidsweg-noord.

Een 34-jarige automobilist uit Amersfoort reed achter een vrachtauto op het moment dat hij op de genoemde kruising linksaf wilde slaan. Hij concentreerde zich hierbij op de vrachtauto waardoor hij pas bij het passeren van het verkeerslicht zag dat deze inmiddels weer op rood stond. De automobilist reed vervolgens langzaam achteruit om weer in de juiste positie te komen. Op datzelfde moment stond het (brom)fietserslicht op groen en reed de bestuurder tegen de 19-jarige bromfietsster aan. Het meisje liep hierbij licht letsel op aan arm en voet.

Zij had zwart haar, uitgegroeid permanentje. De vrouw droeg donkergroene joggingachtigekleding. De getuige omschreef de twee als sjofele zigeunertypes.

Verkeers en snelheidscontroles

AMERSFOORT Door het bureau 'Verkeer Onder Controle' werd woensdagmiddag een verkeerscontrole op de Gasthuislaan gehouden.

Tussen half twee en half vier werden 662 voertuigen gecontroleerd. 35 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het opgeven van een valse naam, geen APK, geen bromfietscertificaat en het overschrijden van de maximum snelheid.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Woensdagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Ringweg Koppel Oost. Ter plaatse trof de politie een 38-jarige man uit Amersfoort aan. Hij was met zijn voertuig betrokken geraakt bij een aanrijding.

De politie had het vermoeden dat er alcohol in het spel was en heeft de man laten blazen. Uit de blaastest bleek dat de man inderdaad gedronken had. Op het bureau werd een ademanalyse afgelegd. De man had
1.3 promille alcohol in zijn bloed.

Beroving geld en pinpas

AMERSFOORT Een 34-jarige vrouw uit Amersfoort stond woensdagmiddag bij. De Beurs om geld te pinnen. Op het moment dat de vrouw haar geld uit de automaat wilde halen werd zij afgeleid door een onbekende vrouw die haar aandacht trok. Een onbekende man griste snel het geld en haar pinpas uit de automaat en ging er vandoor.

Signalement daders:

Vrouw, lang golvend geblondeerd haar, getinte huidskleur, 1.65 1.70 meter lang en erg opgemaakt.

Man, kort zwart haar, donkere huidskleur, 1.75 meter lang. Hij droeg een kort zwart leren jack.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland noord, tel.: 033 46 80 11 1.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie