Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakantie-zomerspeurtocht in Noordbrabants museum in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afzender: Noordbrabants Natuurmuseum
Datum: 13-07-2000

Zomerspeurtocht 'Hoera, het is weer vakantie' bij Noordbrabants Natuurmuseum in Tilburg

Of het regent of de zon schijnt; een speurtocht bij het Noordbrabants Natuurmuseum is altijd een succes tijdens de vakantie. Aan de hand van een museumwaaier gaan kinderen op zoek naar allerlei objecten in het museum.

'Is het nu een hamster, een marmot, een cavia of bever?' is een van de vragen die opgelost moet worden bij de kinderboerderij in het educatiecentrum. En hoe heetten de dieren die duizenden jaren leefden? Daar kom je achter op de tweede verdieping, in 'De Evolutie'. Verder moeten ze een geheimschrift oplossen en iets uitzoeken via de computer.

Spelenderwijs bezoeken kinderen zo alle tentoonstellingen in het museum, waar het ook voor volwassenen interessant is rond te kijken. Het Brabants landschap, Zoogdieren en De Evolutie zijn de permanente tentoonstellingen. Daarnaast zijn er het hele jaar tijdelijke tentoonstellingen met uiteenlopende thema's.

'Hoera, het is vakantie' is een luchtige zomerse tocht door het hele museum met een puzzelpagina om mee naar huis, caravan of tent te nemen. Veel speurplezier!

Het Noordbrabants Natuurmuseum en Milieu Educatie Centrum Midden-Brabant is gevestigd aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, schuin tegenover het Centraal Station. Voor meer info: tel. (013-)5353935 / 5361040. Openingstijden: di t/m vr van 10.00 t/m 17.00 uur, za en zo van 13.00 t/m 17.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie