Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 13-07-2000 1e persbericht 13 juli 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding
Aan de Boschdijk is woensdag rond 19.15 uur een 11-jarige fietser uit Best gewond geraakt bij een aanrijding met een 44-jarige Eindhovense bromfietser. Bij het rechts afslaan vanuit de 2e Lieven de Keylaan botste de bromfietser tegen de 11-jarige jongen die over de Jacob Frankaertweg fietste. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De 44-jarige Eindhovenaar bleek onder invloed en werd aangehouden door de politie. Bij een ademanalyse blies hij 1,55 promille. Hiervan werd proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht.
Eindhoven: Onder invloed
Aan de Roostenlaan is woensdag om 20.45 uur een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie werd gevraagd te komen omdat een man aan de Aalsterweg kennelijk onder invloed met een soort ijzeren kruik midden op de weg naar autos sloeg. De politie kon de verdachte kon op de Roostenlaan aangehouden. De ijzeren kruik bleek een champagnekoeler, eigendom van een Eindhovense horecagelegenheid. De kruik en 5 cachets harddrugs werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Beroving
Rond 22.00 uur woensdagavond is een 18-jarige Eindhovense van haar portemonnee beroofd aan de Anthony van Leeuwenhoeklaan. Wandelend over het pad tussen de Spoordijk en de speeltuin hoorde zij geritsel in de struiken. Meteen daarop werd zij van achteren vastgepakt door een man die om haar portemonnee vroeg. Hij greep deze uit haar jaszak en sneed haar met een scherp voorwerp over de wang. De man verdween voordat de Eindhovense hem kon zien.

Eindhoven: Onder invloed
Aan de Boschdijk is in de nacht van woensdag op donderdag om 1.36 uur een 21-jarige man uit Lommel angehouden voor het rijden onder invloed. De man blies bij een ademanalyse ruim 0,55 promille. Hij kreeg een boete van fl. 400,-.

Eindhoven: Geweld
Aan de Airbornelaan zijn in de nacht van woensdag op donderdag een 50-jarige vrouw en man uit Eindhoven mishandeld. Rond 1.50 uur lieten zij de hond uit en maakten een opmerking tegen een automobilist die de auto parkeerde en de stereo-installatie hard had staan. Hierop stapten de twee inzittenden van de auto uit, sloegen beide Eindhovenaren en reden weg. De politie onderzoekt de zaak.

Eindhoven: Verdachte steekpartij aangehouden
Aan de Piuslaan is donderdag om 4.25 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van het toedienen van een messteek aan een 29-jarige man op 26 mei jl. Dat gebeurde nadat de verdachte op de kruising Piuslaan-Heezerweg met een brommer tegen het slachtoffer reed en een woordenwisseling ontstond. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Bedreiging
Aan de Sassenstraat is woensdag om 15.25 uur een 27-jarige Helmondse aangehouden. De verdachte had even daarvoor een 49-jarige Helmondse bedreigd met een mes. Dit gebeurde nadat zij een voorwerp tegen de auto van de 49-jarige vrouw en haar man gooide op de Dijksestraat. Het echtpaar stopte en vroeg om een verklaring. Daarop begon de 27-jarige vrouw te schreeuwen en kwam een mes te voorschijn. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Winkeldiefstal
Aan de Speelheuvelstraat is woensdag om 17.45 uur een 32-jarige man uit Polen aangehouden. De verdachte werd betrapt op de diefstal van twee flessen sterke drank in een winkel aan die straat. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Helmond: Fietsendiefstal
Op de Heistraat zijn woensdag om 20.20 uur een 22-jarige Helmonder en een 17-jarige jongen uit Deurne aangehouden. De verdachten reden op een mountainbike die zojuist aan het station in Helmond was gestolen. Bij een van de verdachten werd een tang aangetroffen waarvan hij afstand deed. Beide zijn ingesloten voor onderzoek.
Helmond: Carport in brand
Aan de Damhertlaan ontdekten bewoners rond 4.40 uur een brand aan de carport van een huis. Met de tuinslang hebben verschillende omwonenden het vuur kunnen doven. De brandweer verrichte nabluswerkzaamheden. De politie doet een buurtonderzoek.

Veldhoven: Steekpartij
Aan de Burgemeester van Hoofflaan is in de nacht van woensdag op donderdag een 21-jarige man uit Oirschot gewond geraakt bij een vechtpartij. Het slachtoffer is met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Een bij de vechtpartij betrokken 27-jarige man uit Best is om 3.45 uur aangehouden en ingesloten voor onderzoek. Het incident ligt in de relationele sfeer.

Best: Doorrijden na ongeval
Een 40-jarige man uit Best is in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woning aangehouden. De verdachte is in het bezit van een auto die op de A58 bij de afslag Best in de berm terecht gekomen was en daarna doorreed. Een getuige zag het ongeval en waarschuwde de politie. Deze trof een beschadigde auto aan en een eigenaar in kennelijke staat van dronkenschap. Er is proces verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie