Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Hoogervorst op berichten over reïntegreren WAO'ers

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE SZW

www.minszw.nl

MIN SZW: Reactie Hoogervorst op St.v.d.A.

Reactie staatssecretaris Hoogervorst op berichten over te reïntegreren WAO.ers

De StvdA stelt dat veel meer dan 40.000 WAO.ers zijn te reïntegreren. De 40.000 te reïntegreren arbeidsongeschikten zijn afkomstig uit een studie van TNO. Dit aantal is vorig jaar november door de staatssecretaris aan de Tweede Kamer meegedeeld. Het was toen het meest betrouwbare cijfer. De staatssecretaris zet vraagtekens bij de cijfers zoals die nu in de publiciteit zijn gekomen.

Inmiddels wordt voor reïntegratie al meer geld uitgegeven dan de Stichting vraagt. In 1999 werd 850 miljoen uitgegeven terwijl 630 miljoen was geraamd. Verwacht wordt dat de uitgaven voor reïntegratie dit jaar stijgen naar ruim een miljard.

Over de resultaten van de reintegratietrajecten is de staatssecretaris bezorgd, omdat de eerste indicaties van de resultaten daarvan teleurstellend zijn. Deze cijfers worden nu geanalyseerd en zullen eind dit jaar beschikbaar komen bij de afronding van de evaluatie van de Wet op de Reintegratie Arbeidsgehandicapten.


13 jul 00 13:55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie