Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekendmaking voorbeeldstatus Intensief Ruimtegebruik

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van VROM

Persberichten


-


171 inzendingen voor voorbeeldstatus Intensief Ruimtegebruik

13 juli 2000

De wervingsronde van de Rijksplanologische Dienst voor nieuwe Voorbeeldprojecten Intensief Ruimtegebruik heeft dit jaar 171 nieuwe inzendingen opgeleverd. De selectie van voorbeeldprojecten is inmiddels gestart. Op 13 november maakt staatssecretaris Remkes tijdens een manifestatie in De Doelen in Rotterdam bekend welke projecten de voorbeeldstatus ontvangen.

Er zijn dit jaar zes thema's waarvoor projecten konden worden aangemeld. Het thema 'verrijk de stad met verschillen' zorgde voor de meeste (52) inzendingen. Voor het thema 'duurzame stedenbouw' werden
37 aanvragen ingediend, 'levende parken en pleinen' leverde 40 nieuwe inzendingen op. Voor 'multifunctionele vervoersknopen' melden zich 20 projecten en voor het thema 'de stad als broedplaats voor bedrijven' kwamen 14 aanvragen binnen. Het thema 'verminder het aantal korte ritten per auto' leverde 8 aanmeldingen op. Belangrijkste doelstelling van de voorbeeldprojecten is het in de praktijk brengen en laten zien van verbeteringen van de kwaliteit van de leefomgeving door nieuwe benaderingen en slimme oplossingen voor de inrichting van de ruimte in Nederland. In 1998 en 1999 werden ook al voorbeeldprojecten geselecteerd. Ten opzichte van eerdere jaren is er dit jaar aanzienlijk meer belangstelling van kleinere gemeenten buiten de Randstad.

Het ministerie van VROM heeft het Stimuleringsprogramma Intensief Ruimtegebruik (StIR)eind 1997 opgezet. Het stimuleringsprogramma loopt tot en met 2004 en heeft een totaalbudget van circa 50 miljoen gulden. Naast de RPD dragen het Directoraat Generaal voor de Volkshuisvesting van VROM en de ministeries van Economische Zaken, van Landbouw, Natuurontwikkeling en Visserij, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Verkeer en Waterstaat dit jaar actief bij aan het programma.

Kijk voor meer informatie ook op www.sev.nl/stir

^

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie