Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschap en provincie Overijssel trekken samen op

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 13 juli 2000

WATERSCHAP EN PROVINCIE TREKKEN SAMEN OP RICHTING RAAD VAN STATE

De provincie Overijssel en het Waterschap Groot Salland gaan gezamenlijk verweer voeren bij Raad van State tegen het herzieningsverzoek dijkverzwaringsplan Kampen-Midden. Provincie en waterschap hebben de afgelopen jaren hard getrokken aan realisering van het dijkverzwaringsplan. GS hechten er veel waarde aan om de zaak samen met het Waterschap tot een goed einde te brengen. Het door een groep bewoners ingediende schorsingsverzoek van de besluiten van het waterschap en de provincie dient op 14 juli 2000 bij de Raad van State.

Kern van het dijkverzwaringsplan Kampen-Midden is het herstel van de waterkerende functie van de historische stadsmuur van Kampen. Het plan is na een intensieve voorbereiding medio september 1998 door de provincie Overijssel goedgekeurd. GS hebben de keuze voor de stadsmuurvariant altijd sterk ondersteund. Hieruit volgt, zo zijn GS van mening dat er blijvend samen opgetrokken moet worden met het Waterschap. Eerdere tegen het plan ingediende beroepen zijn in april
1999 door de Raad van State ongegrond verklaard. De zaak is opnieuw aktueel geworden omdat de aanbesteding van het werk flink is tegengevallen. Hierover is een arbitragezaak gevoerd, die door het Waterschap Groot Salland is verloren. Een groep bewoners heeft in de uitspraak in deze arbitragezaak aanleiding gezien om bij de Raad van State een verzoek om herziening in te dienen.

Nadere inlichtingen:
Toon Schuiling, team Communicatie, telefoon 038 - 4 25 23 12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie