Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SVB en IB-Groep werken samen

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SOCIALE VERZEKERINGSBANK

SVB en IB-Groep werken samen

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN DE SVB EN DE IB-GROEP

De Informatie Beheer Groep (IB-Groep) en de Vestigingen Breda en Groningen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaan bij wijze van proef gegevens uitwisselen. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen de ouders van zestien- en zeventienjarige scholieren in de regio's rond Breda en Groningen in de dagelijkse praktijk merken dat de SVB en de IB-Groep samenwerken. Dit jaar ontvangen die ouders alleen nog maar de zogenoemde Onderwijskaart van de IB-Groep. Het schoolonderzoek dat de SVB normaalgesproken rondstuurt krijgen zij dit jaar niet meer in de bus. De IB-Groep en de SVB hebben een convenant ondertekend waarin afspraken omtrent de samenwerking zijn vastgelegd.

Net als de IB-Groep stuurt de SVB elk jaar ouders van schoolgaande kinderen van zestien of zeventien jaar oud een verzoek om informatie. De SVB controleert op die manier of er voor de scholieren terecht kinderbijslag wordt betaald. Diezelfde ouders krijgen jaarlijks van de IB-Groep de Onderwijskaart toegestuurd in verband met het innen van het lesgeld. Dit jaar krijgen de ouders van zestien- en zeventienjarige scholieren in de regio's rond Groningen en Breda alleen nog maar van de IB-Groep een verzoek om informatie thuisgestuurd. De IB-Groep zal de door de SVB gewenste informatie doorspelen aan de betreffende SVB-vestigingen in Breda en Groningen. Op die manier spaart het de scholen en de ouders tijd, ze hoeven immers slechts één keer een formulier in te (laten) vullen en te laten ondertekenen.

De pilot wordt komend najaar bij de SVB-vestigingen in Groningen en Breda gehouden. Voor de ouders van zestien- en zeventienjarige scholieren in de andere regio's verandert er dit jaar dus nog niets: zij zullen zowel van de SVB als van de IB-Groep een informatieverzoek ontvangen. Als de pilot slaagt zal de informatie-uitwisseling tussen SVB en IB-Groep worden uitgebreid naar de andere vestigingen van de SVB. Dat betekent dat de SVB dan geen schoolonderzoeken voor zestien- en zeventienjarige scholieren in Nederland meer hoeft te versturen, maar de benodigde informatie via de IB-Groep zal krijgen.


...

Noot;

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie