Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beste aanbod mag energie-infrastructuur aanleggen

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

MINISTERRAAD:BESTE AANBOD MAG ENERGIE-INFRASTRUCTUUR AANLEGGEN

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht Ministerraad

13 juli 2000

BESTE AANBOD MAG ENERGIE-INFRASTRUCTUUR AANLEGGEN

In de Elektriciteitswet wordt geregeld dat netbeheerders in beginsel de exclusieve taak hebben om in een bepaald gebied elektriciteitsnetten aan te leggen. Vanuit het oogpunt van het bevorderen van een optimale energie-infrastructuur is dat echter ongewenst. Juist op (nieuwbouw)locaties waar een geheel nieuwe infrastructuur moet worden aangelegd, is het mogelijk om door aanleg van een optimale energie-infrastructuur bij te dragen aan een meer duurzame energievoorziening en energiebesparing.

Een openbare procedure waarin partijen in concurrentie met elkaar bieden om een betrouwbare, duurzame, doelmatige en milieuhygiënisch verantwoorde energie-infrastructuur kan leiden tot betere aanbiedingen voor de aanleg. Degene die in een openbare procedure de beste bieding doet moet ook het recht hebben deze aan te leggen. Na de aanleg van de energie-infrastructuur zal een netbeheerder moeten worden aangewezen die voldoet aan de wettelijke eisen.

De ministerraad heeft ingestemd met een ontwerp-algemene maatregel van bestuur van de minister van Economische Zaken. Hierin zijn regels opgenomen over de aanleg van energie-infrastructuur door anderen dan de netbeheerders van het desbetreffende gebied. De ontwerp-amvb is gebaseerd op de artikelen 20 van de Elektriciteitswet 1998 en 39 van de Gaswet en zal nu, voorafgaand aan de adviesaanvraag aan de Raad van State, worden voorgehangen bij het parlement.

RVD, 13.07.2000


13 jul 00 17:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie