Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OM in hoger beroep in zaak Angelique van Eijden

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

13 juli 2000

Openbaar Ministerie in hoger beroep in zaak Angelique van Eijden

Het Openbaar Ministerie te Leeuwarden heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de arrondissementsrechtbank Leeuwarden in de zaak Van Eijden d.d. 13 juli 2000. In het vonnis bepaalde de rechtbank dat de verdachte Angelique van Eijden diende te worden vrijgesproken van de tenlastegelegde moord c.q. doodslag op de 12 maanden oude Risanne Tingen uit Appelscha.

Het Openbaar Ministerie heeft tijdens de behandeling van de strafzaak op 28 en 29 juni jl. uitvoerig betoogd dat, hoewel de verdachte ontkent, er voldoende bewijsmateriaal is om te komen tot het wettig en overtuigende bewijs. Tegen Van Eijden was 18 jaar gevangenisstraf geëist.

Het instellen van hoger beroep betekent dat de strafzaak inhoudelijk opnieuw wordt behandeld, nu door het Gerechtshof in Leeuwarden. Het hoger beroep geldt ook voor het tussenvonnis van de arrondissementsrechtbank Leeuwarden d.d. 20 maart 2000, waarbij werd beslist dat de verdachte niet langer in voorlopige hechtenis hoefde te blijven. Het Openbaar Ministerie kon en kan zich ook met die beslissing niet verenigen, maar kon wettelijk pas bij de einduitspraak door de rechtbank in de strafzaak zelf, hoger beroep instellen.

Zolang het Gerechtshof in Leeuwarden niet op het hoger beroep tegen het tussenvonnis heeft beslist, blijft Van Eijden in elk geval op vrije voeten.Een geanonimiseerd vonnis is te vinden op www.rechtspraak.nl (site Leeuwarden) onder "actualiteiten".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie