Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dak geplaatst op nieuwe plantenkassen in Artis

Datum nieuwsfeit: 13-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis


Amsterdam, 12 juli 2000

Persbericht

Dak geplaatst op nieuwe plantenkassen in Artis

In Artis wordt op donderdag 13 juli omstreeks 12.00 uur een dak geplaatst op de nieuwe plantenkassen.

Het reusachtige, futuristische gevaarte is op de grond gemonteerd en wordt met een 200 tons kraan als één geheel geplaatst. Het dak meet 19 bij 26 meter, heeft een oppervlakte van 500 vierkante meter en weegt ongeveer 15 ton.

De plaatsing van het gevaarte is onderdeel van de uitbreiding en vernieuwing van Artis. De vernieuwingen zijn een ontwerp van Onno Vlaanderen Architecten BNA.

Artis startte in 1838 als bescheiden dierentuin in wat toen 'het Plantaadje' heette: een bestaand parkachtig gebied met veel groen en buitenhuisjes, theaters en uitspanningen. Bij alle uitbreidingen van Artis bleef het parkachtige karakter van de tuin steeds belangrijk. Met de uitbreiding richting Doklaan, kwam het moment om een nieuwe kas te plaatsen. In deze kas komt het accent te liggen op de flora van Zuid Oost Azië. De kas wordt straks onder andere bevolkt door orchideeën en vleesetende planten.

De uitbreiding wordt in april 2001 geopend voor publiek. Tot die tijd blijven de huidige plantenkassen toegankelijk. De werkzaamheden zijn goed te volgen, bovendien zijn er enkele informatiepanelen geplaatst.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie