Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie: Luchtmacht neemt deel aan 14 juli-viering Parijs

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Luchtmacht neemt deel aan 14 juli viering in Parijs

11-07-2000

De Koninklijke luchtmacht neemt op 14 juli, de Franse nationale feestdag, voor het eerst deel aan het defilé op de Champs-Elysees. Het Luchtmachtvaandel zal door een detachement afkomstig van de vliegbasis Twenthe in de parade worden meegevoerd. Tevens zullen vier F-16 gevechtsvliegtuigen deelnemen aan het luchtdefilé. De vier Nederlandse F-16s zijn afkomstig van de vliegbasis Volkel.

De uitnodiging tot deze unieke deelname vindt plaats in het kader van het Franse voozitterschap van de Europese Unie. Aan het defilé wordt deelgenomen strijdkrachten van de landen die reeds deel uitmaken van de al bestaande Europese multinationale verbanden. Dit zijn in volgorde van oprichting het Eurocorps, Eurofor/Euromarfor en de European Air Group. Van de laatste groep maken de luchtmachten van Frankrijk, Belgie, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland deel uit.

De vaandelwacht van de vliegbasis Twenthe wordt geleverd door het 620-Squadron. Het detachement is gelegerd nabij Versailles. De formatie
F-16's, behorende tot het 312 Squadron van de vliegbasis, opereert vanaf een Franse basis in Evreux. Op 12 juli is een generale repetitie voorzien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie