Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bullsoft en Simulog bieden e-business service

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

BULLSOFT EN SIMULOG BIEDEN E-BUSINESS SERVICE VAN HOGE KWALITEIT AAN

Topkwaliteit voor e-business services dankzij de integratie van OpenMaster, BullSoft software voor e-management, en NetMust, de simulatietool van SIMULOG voor de controle van de netwerkprestaties

Amsterdam, juli 2000 - BullSoft, de wereldwijde softwaredivisie van Bull, en SIMULOG, een bedrijf dat informatieservices en software aanbiedt voor het optimaliseren van netwerken en het Internet, kondigen aan dat OpenMaster van BullSoft en NetMust van SIMULOG interoperabel worden. Zo kunnen de wederzijdse klanten hun netwerken optimaal controleren en de kwaliteit van hun netwerkservices ononderbroken waarborgen.

Door deze samenwerking wordt SIMULOG Associate Partner in het kader van het programma Ready for BullSoft . Bullsoft neemt NetMust op in de wereldwijde lijst van oplossingen die compatibel zijn met de producten OpenMaster en AccessMaster van BullSoft.

NetMust is een simulatietool, die op het OpenMaster-platform haarscherpe precisie levert op het gebied van analyse en servicekwaliteit bij het evalueren van de prestaties van de bedrijfsnetwerken. De grafische weergave van een beheerd netwerk wordt eerst geïmporteerd of gecreëerd in NetMust en vervolgens wordt de simulatie gelanceerd. De resultaten kunnen worden weergegeven in de vorm van statistieken of animatie. NetMust biedt bovendien de mogelijkheid resultaten te exporteren, die in een spreadsheet kunnen worden geanalyseerd.

OpenMaster, de e-management -software van BullSoft, biedt geavanceerde mogelijkheden voor business-georiënteerde processen en serviceniveaus. Hierdoor krijgt men een uniek overzicht van het beheer van de bedrijfsapplicaties en de e-business en hun onderliggende netwerkresources. Tools voor het automatisch genereren van rapporten verbeteren bovendien het beheer van de serviceniveaus met behulp van gekwantificeerde data op bedrijfsniveau en intelligentie voor de informatietechnologieën.

Met OpenMaster en NetMust kunnen de klanten:


· Inschatten hoeveel tijd het vraagt om van het ene punt naar het andere te gaan in het bestudeerde netwerk

· De knelpunten in het netwerk identificeren en nagaan waarom ze het netwerkverkeer blokkeren

· Nagaan of de servicekwaliteit die de gebruikers nominaal wordt aangeboden, correct is maar ook of dat het geval is bij storingen (bij defecten of onderhoudswerkzaamheden, enz.)

· Inlichtingen verstrekken over de aanpassingen die het netwerk nodig heeft (topologie, bandbreedte, protocols, uitrusting, enz.) om een hoge servicekwaliteit te behouden bij een voorspelbare stijging van het netwerkverkeer.

· Inlichtingen verstrekken (verbindingen, bezettingsgraad, punt-tot-punt transfertijden, enz.) als de activiteiten van een applicatie toenemen. Wat zal bijvoorbeeld de impact zijn op het netwerk als het aantal gebruikers van een databank stijgt van 1000 naar 5000?
Het nieuw importmechanisme biedt nog meer voordelen

Dankzij de verbinding met OpenMaster is het voortaan mogelijk om een OpenMaster beheerkaart in NetMust te importeren. De grafische weergave van het netwerk in NetMust is identiek aan die van OpenMaster. NetMust gebruikt namelijk dezelfde grafische bibliotheek als OpenMaster en de exportfunctie bepaalt de positie van het object.

De belangrijkste voordelen van dit importmechanisme zijn:


· Het model wordt bliksemsnel en automatisch opgebouwd. Dat geeft de gebruikers de mogelijkheid zich op hun doelstellingen te concentreren: het evalueren van de prestatie van hun netwerken.

· Het simulatienetwerk is identiek aan het beheerde netwerk

· Aangezien de twee weergaven gelijkaardig zijn, heeft de gebruiker maar één GUI nodig.
SIMULOG

SIMULOG biedt informaticaservices en -engineering aan in twee grote segmenten. Dat geeft klanten de gelegenheid voordeel te halen uit de Internetrevolutie met behulp van technologisch hoogwaardige producten en services.

bHet aanbod « Design Chain » richt zich op technische informatiesystemen en simulatie-engineering voor de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart en de energiesector. Het omvat gespecialiseerde services voor de ontwikkeling van technische informatiesystemen (SGDT, GED, EDT, integratie van simulatie, intranetten en enterprise portals; technische ondersteuning en gespecialiseerde services voor CAD en simulatie, evenals aanvullende producten voor de simulatie; technische ondersteuning en gespecialiseerde services voor nieuwe technologieën (objectontwikkeling, Java, EJB, XML) en coördinatie en consulting op het gebied van architectuur en prestaties.

bHet aanbod « e-Performance » richt zich op technische informatiesystemen en meer bepaald op de coördinatie van applicaties voor het beheer van netwerkprestatie en het ontwikkelen en uitrollen van oplossingen voor elektronische handel voor telecommunicatie-aanbieders, zowel de belangrijke spelers als de starters van de nieuwe economie en de Internet service providers.

bHet aanbod van zijn dochteronderneming ESTEREL TECHNOLOGIES, tenslotte, richt zich op de engineering van ingebouwde software en mobiele toegang tot Internet. Het integreert consulting services voor de prestaties van bedrijfskritische informatiesystemen, technische ondersteuning en de Esterel Studio.

De verschillende geografische vestigingen in de streek rond Parijs te Guyancourt, Cannes, Grenoble, Sophia Antipolis en Toulouse geven Simulog de mogelijkheid om snel te in te spelen op de behoeften van zijn klanten en hun een optimale dienstverlening te bieden.

BullSoft

BullSoft, de internationale softwaredivisie van Bull, is een vooraanstaand leverancier van software voor beveiligd beheer van bedrijfsinformatiesystemen en telecommunicatie (OpenMaster en OpenMaster for Telecom). De onderneming biedt ook beveiligingssoftware voor e-infrastructuren en voor Internet (AccessMaster). Bullsoft heeft zijn hoofdkwartier in Billerica, Massachusetts en is actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, verkoop, marketing en dienstverlening in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Kijk voor meer informatie over BullSoft en de BullSoft-producten op de website http://www.bullsoft.com of stuur een e-mail naar bullsoft@bull.com.

Groupe Bull

Bull is een internationaal IT-bedrijf met vestigingen in meer dan 100 landen. In 1999 behaalde Bull een omzet van 3,8 miljard euro. Bull heeft een ruim aanbod oplossingen voor e-commerce en Internet, die zich concentreren rond drie gebieden:

q integratie-oplossingen, dankzij een ruime expertise in consultancy en integratie van systemen,

q infrastructuur-oplossingen die een hoge beschikbaarheid en veiligheid bieden dankzij een uitgebreide kennis van systemen en een ruim aanbod aan servers (GCOS, Unix en Intel), software voor het administratief- en beveiligingsbeheer van netwerken en smartcards.

q oplossingen voor informatiebeheer en IT-ondersteuning

Bull is in Nederland gevestigd aan de Hogehilweg 21, 1101 CB Amsterdam-Zuidoost, tel 020 430 26 11. Voor meer informatie kunt u ook terecht op het web: www.bull.com, www.bull.be en voor informatie betreffende smartcards op www.cp8.bull.net .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Creative Strategies, Brigitte Lagrou Groupe Bull, Jan Aerts

Streekbaan 196 Hogehilweg 21


1800 Vilvoorde (België) 1101 CB Amsterdam-Zuidoost (Nederland)
Tel: +32 (0)2 267 41 60, fax:+32 (0)2 267 12 89 Tel: +31 (0)20 430 26 11, fax: +31 (0)20 430 29 17

E-mail: postmaster@creative-strategies.be E-mail:(jan.aerts@bull.net)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie