Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-07-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdag 14 juli 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Stadskanaal: politie zoekt getuigen bedreigingen De politie van Stadskanaal is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat op maandagavond 3 juli jl. op een tweetal plekken in Stadskanaal ernstige bedreigingen zijn geuit door een groep fietsende jeugd bestaande uit drie jongens van ongeveer 13 a 14 jaar oud en twee meisjes van dezelfde leeftijd. Zij deden dit onder meer ten opzichte van een viertal jongens van rond de 16 jaar oud, die omstreeks 19.00 uur op een veldje aan de Dalweg een balletje aan het trappen waren. Twee jongens uit de groep scholden de voetballende jongens uit toen ze passeerden. Nadat de voetballers daarop reageerden werden ze door één van de jongens bedreigd met een mes. Onder meer zette hij het mes op de keel van een voetballer en prikte de anderen in de lies. Ze raakten daarbij niet gewond. Kort daarvoor omstreeks 18.30 uur gebeurde hetzelfde bij een 15-jarige jongen uit Veendam. Hij fietste over de Handelsstraat. Even voorbij de kruising met de Barkelastraat werd hij ook bedreigd, vermoedelijk door dezelfde jongen die eveneens deel uitmaakte van een groep van twee meisjes en drie jongens. De hoofddader wordt omschreven als een 13 tot 14 jaar oude jongen met een turks uiterlijk. Hij is enigszins gezet. Hij sprak gebrekkig Nederlands Indien iemand iets kan vertellen over deze groep van drie jongens en twee meisjes kan hij of zij contact opnemen met de politie in Stadskanaal telefoon 050 5997500.

Groningen: politie houdt enquete (veiligheidsscan) Zaterdagmorgen of begin volgende week wordt op 2500 adressen in de gemeente Groningen de enquête met betrekking tot de veiligheid en leefbaarheid bezorgd. Deze zogeheten veiligheidsscan is in andere districten van Regiopolitie Groningen reeds gehouden. Deze scan is met name toegespitst op de problemen in de eigen buurt en wijken. Het gaat om kleine criminaliteit, overlast, verkeersveiligheid en milieu. Daarnaast worden vragen gesteld over het functioneren van de politie en de gemeente in relatie tot deze zaken en de rol die de burgers zichzelf toebedelen. De enquête moet voor 21 augustus worden teruggestuurd. De uitkomsten zullen worden gebruikt voor de buurtgebonden politiezorg die Regiopolitie Groningen voorstaat. In die zin kunnen burgers invloed uitoefenen op de prioriteitstelling bij de politie voor de eigen buurt of wijk.

Hellum: jongen ernstig gewond bij ongeval rooimachine Een 16-jarige jongen uit Noordbroek is vanmiddag tijdens rooiwerkzaamheden op een bloembollenveld aan de Kappershuttenweg bij Hellum ernstig gewond geraakt aan zijn arm. Hij wilde modder tussen een loopband weghalen toen hij plotseling met zijn kleding verstrikt raakte in het roterend gedeelte van de machine waardoor zijn arm klem kwam te zitten. Zijn vader die op de tractor reed bemerkte het ongeval en zette de machine onmiddellijk stil. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie