Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninkrijksspelen 2001 naar Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Koninkrijksspelen 2001 naar Rotterdam

Vrijdag 14 juli 2000, persbericht nummer 64

De Koninkrijksspelen, de sportuitwisseling tussen jeugdige sporters tot circa 18 jaar uit Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba, worden in de zomer van 2001 in Rotterdam gehouden. Staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dit vrijdag besloten op basis van een extern advies. Naast Rotterdam was ook Amsterdam kandidaat voor de organisatie van de Spelen.

De Koninkrijksspelen worden sinds 1995, na geruime tijd onderbreking, weer om de twee jaar gehouden en zijn bedoeld om de banden tussen de Koninkrijksdelen aan te halen, maar ook om de sportontwikkeling op Aruba en de Antillen te stimuleren. De eerste spelen na de onderbreking waren in 1995 op Aruba, in 1997 op Curaçao en in 1999 was St. Maarten gastheer. De takken van sport zijn nog niet alle bekend, wel dat het per rijksdeel om ongeveer 130 sporters en begeleiders zal gaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie