Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09:45 uur
Snelheidscontroles

ZEIST/DE BILT Op dondermiddag werd tussen 15.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg in Zeist ter hoogte van de Van Reenenweg. Bij deze controle werden 995 voertuigen gecontroleerd en reden er 52 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 kilometer per uur (50 toegestaan).

Donderdagavond werd tussen 19.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg ter hoogte van de Harmonielaan. Bij deze controle werd gewerkt met een laserpistool. In totaal reden 15 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 kilometer per uur.

In De Bilt werd donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur gecontroleerd op snelheid op de Utrechtseweg. Bij deze controle werden 815 voertuigen gecontroleerd en reden er 77 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 130 kilometer per uur (80 toegestaan).

Autodief bespuit eigenaar met pepperspray

ZEIST Een 61-jarige man uit Bilthoven zag woensdagavond om negen uur dat inbrekers het op zijn auto hadden gemunt.

De ruiten van de auto die geparkeerd stond op een parkeerterrein aan de Soestdijkseweg in Bilthoven werden vernield door twee inbrekers. De eigenaar hoorde glasgerinkel en ging op onderzoek uit.

Hij zag de daders wegrennen in de richting van een gereedstaande zwarte Volkswagen Passat. Op het moment dat de dieven in de gaten hadden dat zij waren betrapt, stapte de bestuurder van de auto uit en spoot de eigenaar van de auto met pepperspray in het gezicht.

De daders wisten enkele cds te ontvreemden. Op het bewuste parkeerterrein bleken meerdere autos te zijn opengebroken.

Op het moment van de diefstal stond er nog een bestuurder met zijn auto op het parkeerterrein geparkeerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie