Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

JobIdentity.Com bemiddelt werkzoekende via bedrijfscultuur

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

JobIdentity.Com bemiddelt werkzoekende via bedrijfscultuur

Amsterdam, 14 juli 2000 - De vandaag geopende werving & selectiesite www.JobIdentity.Com richt zich volledig op de cultural fit tussen werkgever en werkzoekende. Hiermee is JobIdentity de eerste internetspeler op de arbeidsmarkt die zich specialiseert in het bij elkaar brengen van de gewenste en aangeboden bedrijfscultuur.

JobIdentity is een nieuw concept dat inspeelt op de huidige krappe arbeidsmarkt en de demografische verschuivingen van de beroepsbevolking. De krapte op de arbeidsmarkt drukt traditionele arbeidsvariabelen als functies, taken en arbeidsvoorwaarden naar de achtergrond. Het zijn steeds meer de ‘zachte factoren' die een werkzoekende doet besluiten om te kiezen voor een bedrijf. Het je thuis voelen bij de werkgever en jezelf kunnen ontplooien wordt belangrijker dan bijvoorbeeld de auto van de zaak.

De matchengine van JobIdentity maakt het mogelijk om werkgevers en werkzoekenden te koppelen op basis van de bedrijfscultuur, de zogenaamde cultural fit. En het is deze persoonlijke ‘klik' waar het om gaat bij een goede relatie.

Werkzoekenden vullen op JobIdentity behalve een verkort CV en enkele NAW-gegevens een vragenlijst in. De vragenlijst bevat stellingen als ‘Jij vindt het prettig als iedereen zelfstandig beslissingen mag nemen' en ‘Je bent van mening dat een bedrijf een hoge waarde moet hechten aan normen of ethiek'. Werkzoekenden waarderen deze uitspraken waardoor een cultuurprofiel wordt samengesteld.

Het cultuurprofiel wordt na persoonlijke toestemming van de werkzoekende door JobIdentity gematcht met bedrijfsculturen van ondernemingen in Nederland. Werkzoekenden krijgen online persoonlijke feedback op hun testuitslag.

Behalve de bemiddeling op basis van de cultural fit verzamelde JobIdentity speciaal voor werkzoekenden testen en informatie over bedrijfscultuur. Bedrijven kunnen zich op de site aanmelden voor de dienstverlening van JobIdentity. Na het invullen van het de light version van de cultuurtest krijgen bedrijven een eerste terugkoppeling op hun bedrijfscultuur.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie