Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tandberg Data en Imation introduceren SLR60 Tape Drive

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tandberg Data en Imation introduceren SLR60 Tape Drive en Cartridges voor servers in het MKB

SLR60 biedt 60GB opslagcapaciteit bij een data-overdrachtsnelheid van
28,8GB per uur

Schiphol Rijk, 14 juli 2000 - -Tandberg Data en Imation introduceren de SLR60 tape drive en cartridges. SLR staat hierbij voor Scalable Linear Recording. Tandbergs nieuwe SLR60 drive biedt een data-opslagcapaciteit van 60GB bij een data-overdrachtsnelheid van 28,8GB per uur, oftewel 8MB per seconde, uitgaande van 2:1-datacompressie. Evenals de vorige generatie SLR drives neemt de SLR60 slechts de ruimte in beslag van een halve-hoogte 5,25-inch diskettestation, wat installatie eenvoudig maakt en ruimte biedt voor uitbreiding. Imation's nieuwe SLR60 tape cartridge biedt, bij genoemde compressie, een opslagcapaciteit van 60GB.

De SLR60 drives en tape cartridges bieden de mogelijkheid tot volledig automatische back up, gegevensopslag en archivering voor toepassing in ICT-systemen en netwerkomgevingen. Deze oplossing biedt een goede prestatie tegen een aantrekkelijke prijs. De SLR60 drives worden ook onderdeel van huidige en toekomstige opslagsystemen.

De nieuwe SLR60 drive biedt standaard een gegevensoverdrachtsnelheid van 4MB per seconde. Na compressie bedraagt die 8MB per seconde. De oplossing is uitbreidbaar met meer drive-eenheden en werkt samen met vorige generaties SLR drives. Dankzij de beschikbaarheid van wisselaars en tape-archiefsystemen, maakt SLR-technologie het eenvoudig grote hoeveelheden data te beheren. SLR-producten bieden de beste prijs-prestatieverhouding in hun klasse en zijn gericht op de initiële gebruiker die binnen de productlijn verder wil kunnen groeien.

Prestatie
De Tandberg SLR60 drive maakt gebruik van lijncompressie, wat hardware-compressie mogelijk maakt voordat de data de buffer bereiken. Dit ontziet de buffercapaciteit en verbetert de gegevensdoorvoersnelheid en de totale systeemprestatie. De SLR60 drive biedt een snelle gemiddelde bestandstoegangstijd van minder dan 53 seconden. Deze kenmerken, in combinatie met de grote 8MB buffer, zorgen ervoor dat de tijd die nodig is voor opslag en teruglezen tot een absoluut minimum wordt beperkt. De SLR60 ondersteunt de SCSI Ultra 2 Wide LVD/SE-interface, die maximale prestaties biedt, zowel bij gebruik van een Ultra 2 wide single-ended- of een LVD-bus.
Betrouwbaarheid
De Imation SLR60 5,25 inch cartridges bouwen verder op de bewezen technologie van het uitbreidbare en betrouwbare SLR platform, dat uitermate geschikt is voor geautomatiseerd gebruik. 2,9 Miljoen bestaande gebruikers kunnen eenvoudig en betrouwbaar migreren naar SLR60. Als gegevensdrager maakt Imation in haar SLR60 cartridges gebruik van metaaldeeltjestechnologie. De gegevens worden weggeschreven in geavanceerde servo-patronen, wat de prestatie en capaciteit ten goede komt. Imation heeft jaren gewerkt aan de perfectionering van de servotechnologie omdat die van doorslaggevend belang is voor de positiebepaling en sturing van de lees-schijfkop. Geavanceerde servotechnologie maakt een hoge sporendichtheid op de tape mogelijk, zelfs in drives die bij hoge snelheid werken. De Imation SLR 60 cartridge gebruikt 192 sporen voor dataopslag en 24 voor servo-stuurinformatie.
De lineaire opnametechnologie biedt gebruikers een uiterst betrouwbaar opslag- en archiveringsmedium. In het ontwerp van de SLR-technologie is de tapeloop en geleiding geheel binnen de cartridge gesitueerd, waar bij andere technologieën - bijvoorbeeld bij de helical scan technologie de band buiten de cartridge wordt getrokken om de lees-schrijfkop te passeren. Het ontwerp van de SLR cartridge reduceert de spanning op de tape, wat de data-integriteit verzekert en de betrouwbaarheid vergroot.

De Tandberg SLR60 drive heeft een zes-kanaals Thin Film Magneto Resistive Head (TF/MR-kop), die vier sporen tegelijkertijd beschrijft. De drive genereert data striping- en Error Correction Code (ECC)-datablokken over vier sporen, wat de foutcorrectie verbetert en het herstel van data van beschadigde media beter mogelijk maakt. Het lees-schrijfkanaal past zich automatisch aan, aan veranderingen op het medium en van de media-prestatie. Het schok-beveiligingssysteem gebruikt de servo-spoel en de servosporen op het medium om er zeker van te zijn dat de data altijd naar de juiste plaats op de tape worden weggeschreven.

Klaar voor VR2
De SLR60 drive maakt gebruik van de VR2-technologie (Variable Rate Randomizer), zoals die is ontwikkeld door Overland Data. VR2 is een omgevingsafhankelijke opnametechniek die data weg schrijft in het PRML-formaat (Partial Response Maximum Likelihood). Dit geavanceerde PRML-formaat verhoogt de standaardcapaciteit en de data-overdrachtsnelheid van de lineaire tapetechnologie significant, zonder dat aanpassingen in het ontwerp, of met betrekking tot tapeloop, of ten aanzien van de opnamekoppen of media nodig zijn.
De nieuwe drives en cartridges zijn met onmiddellijke ingang beschikbaar in Europa. Over Tandberg Data
Tandberg Data levert data-opslagoplossingen en drives onder de merken Travan NS, SLR en DLT aan OEM-leveranciers en via een wereldwijd verkoopkanaal. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten zijn gelokaliseerd in Oslo, Noorwegen en Tandberg Data heeft marketing- en verkoopkantoren die ook zorgen voor de regionale ondersteuning in de Verenigde Staten, het Verenigd Koningrijk, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Singapore en Japan. Tandberg Data ASA is een naamloze vennootschap waarvan de aandelen worden verhandeld op de Oslo Stock Exchange (OSE: TAD). Het bedrijf is wereldwijd bekend om haar innovaties op het gebied van magnetische data-opslagtechnologie. Meer informatie biedt de bedrijfswebsite op www.tandberg.com.
Over Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en gegevensopslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minicartridge, de 120MB SuperDisk diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. De omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering bedroeg in 1999 1,4 miljard dollar. Begin maart 2000 had Imation wereldwijd 4850 mensen in dienst. Meer informatie biedt de bedrijfswebsite op www.imation.com en de Nederlandse website op www.imation.nl.
Meer informatie:

Lubbers & De Jong B.V. Imation International B.V., Data Storage & Information Management Division Marije Verdouw Theo Bouwmans
(020) 421 05 65 (020) 654 21 57
marije@l-dj.nl (tgbouwmans@imation.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie