Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herstructurering Micrografx zonder gevolgen organisatie

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Herstructurering Micrografx heeft geen gevolgen voor Europese organisatie

Goede resultaten EMEA-regio vormen basis voor verdere groei, waaronder een nieuwe verkooporganisatie voor Centraal-Europa

Maarssen, 14 juli 2000 - Micrografx heeft voor de VS een uitgebreid herstructureringsprogramma geannonceerd, dat tot doel heeft het bedrijf winstgevender en efficiënter te maken. De herstructurering heeft geen gevolgen voor de EMEA1 (Europe, Middle-East, Africa) -organisatie van Micrografx, dat de voor het boekjaar 2000 gestelde financiële doelen behaalde.

Micrografx EMEA heeft in het laatste kwartaal, dat op 30 juni werd afgesloten, een omzetgroei behaald van ongeveer 20 procent, vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Gedurende de twaalf maanden die werden afgesloten op 30 juni 2000, werd in EMEA een groei gerealiseerd van ongeveer
8 procent. 70 procent van de totaalomzet van Micrografx EMEA komt voort uit licentieovereenkomsten met grote organisaties. Strategische overeenkomsten met klanten en partners uit alle marktsectoren - van de automobielindustrie tot lucht- en ruimtevaart, telecommunicatie en overheidsinstellingen - onderstrepen het succes van Micrografx' nieuwe bedrijfsmodel. De toekomstige positie van Micrografx in de Business-to-Business markt wordt verzekerd door de ondersteuning vanuit 's werelds grootste professionele services- en consultancy-organisaties, die Micrografx iGrafx-tools gebruiken als een onderdeel van hun methodologie voor het verbeteren van bedrijfsprocessen.
Nieuwe initiatieven
Voortbouwend op deze successen, zullen gedurende het komende kwartaal in het EMEA-gebied de volgende initiatieven worden ontplooid:

· De opening van een European Support Centre in Zug (Zwitserland), dat technische ondersteuning en andere diensten zal verzorgen voor de EMEA-gebieden;

· Een nieuw agentschap in Oostenrijk om de lokale markt te bedienen;
· De implementatie van een geïntegreerd Sales Automation System ter ondersteuning van lokale en internationale klanten;
Herstructurering in de VS
In de twee jaar sinds het afstoten van haar consumentenproducten, heeft Micrografx de bedrijfsstrategie en het productaanbod sterk aangepast. Dit heeft geresulteerd in een op business-to-business georiënteerde organisatie, die professionele diensten en producten levert. Hoewel Micrografx met de iGrafx-tools in vele marktsectoren successen boekt, is dit succes nog niet voldoende om het verlies van de consumentenmarkt te compenseren.
Het bedrijf zal haar Enterprise Process Management-afdelingen consolideren tot een onafhankelijke business-unit in Portland, Oregon. Ook Technical Graphics zal een onafhankelijke business-unit worden, gevestigd in Annapolis, Maryland. Verder heeft er in de VS een reorganisatie plaatsgevonden van het personeelsbestand, met name op administratief en support-gebied, en - in mindere mate - op gebied van software-ontwikkeling.


1) Tot het EMEA-gebied behoren dochterondernemingen in Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Nederland en Zwitserland (Zug), alsmede agenten of verkoopkantoren in Denemarken, Spanje, Zwitserland (Huenenberg), Polen en Zuid-Afrika. De overige landen worden bediend door een netwerk van lokale partners.

Micrografx
Micrografx, is wereldwijd marktleidend leverancier van software, oplossingen en diensten waarmee klanten de productiviteit kunnen verhogen door het op grafische wijze visualiseren en verbeteren van belangrijke bedrijfsprocessen. Door visualisatie van de informatie en het werken met de gegevens die geassocieerd zijn met deze bedrijfsprocessen, kunnen klanten hun time-to-market en klanttevredenheid verbeteren, alsmede de winstgevendheid verhogen.Tot de belangrijkste toepassingen behoren het verbeteren en implementeren van processen die eBusiness stimuleren, kwaliteitsverbetering en belangrijke verticale applicaties, zoals supply chain-management, interactieve catalogi met componenten en interactieve technische handleidingen. Meer informatie over Micrografx is te vinden op www.micrografx.com.

Voor meer informatie:
Micrografx B.V.
Kareen Daenen
Tel: 0346 - 558 181

of

Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Berith Selling
tel: 023 - 562 82 08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie