Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA over herziening lesweek basisonderwijs

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

VRAGEN VAN HET LID BARTH AAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

13 juli 2000

1.

Werkt u aan een herziening van de lesweek in het basisonderwijs? Zo ja, op welke wijze?

2.

Kunt u aangeven hoe de huidige stand van zaken rond de vormgeving van de lesweek is?

Hoeveel scholen kennen een tweede vrije middag, hoeveel scholen geven één keer in de veertien dagen een vrije dag en hoeveel scholen hebben een vierdaagse schoolweek ingevoerd?

3.

Bent u bereid de Onderwijsinspectie in kaart te laten brengen hoe het staat met de kwaliteit van het onderwijs op scholen die een van bovenstaande wijzigingen in de lesweek hebben ingevoerd en daar de Kamer zo spoedig mogelijk over te berichten? Zo, nee waarom niet? Zo ja, hoe staat het bijvoorbeeld met de behaalde leerresultaten op deze scholen, de stabiliteit van de organisatie en de werkdruk van leerlingen en leraren? Hebben op de betreffende scholen de wijzigingen van de lesweek geleid tot conflicten met de ouders?

4.

Bent u van plan de uren voor de onderbouw (880) en de bovenbouw (minimaal 1000) te middelen? Kunt u een beeld geven van de ervaring die in dit verband in het buitenland is opgedaan en bestaat er wetenschappelijke informatie met betrekking tot bijvoorbeeld de werkdruk voor kleuters en de haalbaarheid van het lesprogramma in de bovenbouw? Zo ja, bent u bereid de Kamer daarvan op de hoogte stellen?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie