Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Info over betaald parkeren en blauwe zones in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 14-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Hoe gaat het met betaald parkeren en blauwe zones?

Sinds 3 juli jl. zijn het betaald parkeren en de blauwe zones van kracht. Ondanks een intensieve voorlichtingscampagne leven er bij veel bezoekers van de gebieden nog de nodige vragen. Antwoord op de meest gestelde vragen vindt u hieronder. Zijn er toch nog vragen over, dan kunt u zich wenden tot het Parkeerservicebureau, Luxemburglaan 134, telefoon (079)343 5059.
Openingstijden van maandag t/m zaterdag, tussen 10.00 en 16.00 uur.
Tijden Betaald parkeergebied
De tijden dat in het gebied betaald parkeren betaald moet worden zijn van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur; vrijdagavonden en extra koopavonden 18.00-21.00 uur. Koopzondagen tussen 12.00 en 17.00 uur. De overige zondagen hoeft voor het parkeren op de openbare parkeerplaatsen in het gebied betaald parkeren niet worden betaald.
Laad- en losstroken
In het gebied betaald parkeren is het niet toegestaan te parkeren op de laad- en losstroken. De laad- en losstroken mogen uitsluitende worden gebruikt om direct te laden en te lossen. Is er geen sprake van een directe laad- of losactiviteit dan wordt dit aangemerkt als parkeren en kan men een bekeuring krijgen.

Parkeergarages
Enkele garages zijn 24-uur per dag open, de overige sluiten circa anderhalf uur na winkelsluitingstijd. In de parkeergarages mag de eerste drie uur gratis worden geparkeerd. Na drie uur betaalt men fl
3,00 per uur, ook na winkelsluitingstijd.
Voordat de parkeergarage kan worden verlaten moet met de ticket worden afgerekend bij de betaalautomaat. Ook als men minder dan drie uur heeft geparkeerd. Bij de betaalautomaat wordt de ticket als uitrijkaart geactiveerd.
Het kan voorkomen dat bij de ingang van een parkeergarage wordt aangegeven dat deze vol is, terwijl er toch nog lege parkeerplaatsen zijn waar te nemen. De lege parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor bezitters van een abonnement. Een abonnement voor een parkeergarage kan uitsluitend worden gebruikt voor de toegewezen garage.
Invalideparkeren
Bezitters van een invaliden parkeerkaart mogen gratis parkeren op alle openbare parkeerplaatsen in het gebied betaald parkeren, mits de invaliden parkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit van het voertuig is geplaatst. Dit geldt ook voor de blauwe zones. Bezitters van een invaliden parkeerkaart kunnen in de parkeergarages de eerste drie gratis parkeren. Parkeert men langer dan moet vanaf het vierde uur het parkeertarief worden betaald.

Driekant
Voor de parkeerplaatsen onder de Driekant dient vanaf de eerste minuut te worden betaald. Dit moet vooraf gebeuren bij de parkeerautomaat. Er kan maximaal anderhalf uur worden geparkeerd. De parkeerautomaten onder de Driekant accepteren maximaal fl 3,00. Hiermee wordt voorkomen dat u te veel betaalt.
Onder de Driekant zijn een aantal parkeerplaatsen rood gemarkeerd. Vergunninghouders mogen op deze parkeerplaatsen langer dan anderhalf uur parkeren, mits de parkeervergunning goed zichtbaar achter de voorruit van het voertuig is geplaatst. Kortparkeerders mogen ook gebruik maken van deze parkeerplaatsen. Echter maximaal anderhalf uur, nadat zij vooraf een kaartje bij de parkeerautomaat hebben gekocht.
PWA-hal
De parkeervoorziening onder de PWA-hal is géén parkeergarage. De parkeer-plaatsen zijn openbare parkeerplaatsen waar vanaf de eerste minuut moet worden betaald. Er dient vooraf te worden betaald bij de parkeerautomaat.

Géén parkeerschijf in Centrum gebied
In het gebied betaald parkeren kan zowel op de openbare parkeerplaatsen als in de parkeergarages geen gebruik worden gemaakt van een parkeerschijf.

Chipper/chipknip
Bij alle parkeerautomaten in de openbare ruimte in het gebied betaald parkeren kan betaald worden met de chipper/chipknip. Bij de parkeermeters kan uitsluitend met muntgeld worden betaald.
Tijden Blauwe zones
De tijden dat de blauwe zones van kracht zijn van maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur, vrijdagavond en extra koopavonden van 18.00 tot 21.00 uur, koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.
In de blauwe zones mag uitsluitend worden geparkeerd op parkeerplaatsen of langs de openbare weg waar een blauwe lijn is aangebracht. Waar géén blauwe lijn is aangebracht geldt een parkeerverbod.
In de blauwe zones mag, met gebruik van een parkeerschijf, maximaal drie uur worden geparkeerd, tenzij men in het bezit is van een dagkaart of een ontheffing. Een dagkaart of ontheffing moet goed zichtbaar achter de voorruit van het voertuig worden geplaatst. Dagkaarten voor de blauwe zones zijn voor fl 7,50 te koop bij het Parkeerservicebureau.

Buiten de tijden dat de blauwe zones van kracht zijn kan zonder parkeerschijf worden geparkeerd. Voor de plaatsen waar geen blauwe lijn is aangebracht blijft het parkeerverbod van kracht.

Dorpsstraat
In de blauwe zone, gebied Dorpsstraat, bevinden zich een aantal parkeerplaatsen waar betaald moet worden. Deze plaatsen zijn met een bord aangegeven. De parkeerontheffing voor deze blauwe zone geldt niet voor de parkeerplaatsen waarvoor betaald moet worden. Een parkeervergunning voor het gebied betaald parkeren geldt niet voor de betaald parkeerplaatsen in het gebied Dorpsstraat.Gemeente Zoetermeer © July 2000

Last update: 14 July 2000 (16:25)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie