Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Van vrijdag- tot zaterdagmiddag
11:46 zaterdag 15 juli 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

COEVORDEN

Bromfietser met drank op door hek
Vrijdagavond tegen 19.00 uur reed een 31-jarige man uit Coevorden met zijn net gekochte scooter over de Drostenstraat. Doordat hij nogal gedronken had ging het mis, en hij ging dwars door een hek. Bij de ademtest blies de man 900, ruim 2 promille. Hij kreeg daarvoor een snelrechtdagvaarding.

EES

Alcomobilist tegen de boom
Vrijdagnacht omstreeks 3.00 uur reed een 30-jarige man uit Eesergroen met zijn auto tegen een boom op de Schoolstraat. Hij bleek gedronken te hebben en scoorde bij de ademtest 650, ongeveer 1,5 promille. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding, en zijn rijbewijs is direct ingevorderd.

NORG

Auto tegen boom; twee gewonden
Vrijdagnacht omstreeks 0.30 uur reed een 18-jarige automobiliste in haar woonplaats op de Peesterstraat tegen een boom. Ze wilde overschakelen van dim- naar groot licht, maar zette het licht uit. Daarna botste ze tegen de boom. Ze is, evenals een 19-jarige vrouw die bij haar in de auto zat, met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De een naar Assen; de ander naar Groningen.
ASSEN

Auto-inbraken
Op de Stelling zijn vrijdagnacht van twee auto's de ramen ingeslagen. Surveillerende agenten troffen de auto's zo aan. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. Ook op het Abel Tasmanplein werd een auto met ingeslagen ramen aangetroffen.
Omstreeks 5.50 uur zag een bewoner van de Boerhoorndreef in zijn straat een man inbreken in een stationcar. Hij zette de achtervolging in, maar de inbreker wist te ontkomen. Van het signalement kan worden gezegd dat het een Nederlandse man is met blond haar en een petje op, en een onverzorgd uiterlijk. Uit de auto bleek een radardetector te zijn gestolen. De eigenaar van de auto, een 30-jarige Assenaar, deed aangifte.

HOOGEVEEN

Tasjesroof
Vrijdagmiddag tegen 15.00 uur is een 79-jarige vrouw uit Hoogeveen haar tas met bril en portemonnee kwijtgeraakt. In de Schilperoortstraat kwamen twee jongens van ongeveer 16 jaar op de fiets langs haar heen. Een van hen pakte haar tas uit de fietstas en ze maakten zich uit de voeten. De dader had donker, opgeschoren haar, en hij droeg een trui met een rode kraag.

KLAZIENAVEEN

Inbrekers opgepakt
Vrijdagnacht rond 2.15 uur zag een getuige dat twee mannen bezig waren met de geldautomaat van de autowasserette aan de Rigel. Hij waarschuwde de politie, die de beide daders even later kon aanhouden in de omgeving van Emmen, aan de hand van het opgenomen kenteken. De geldautomaat bleek te zijn opengebroken. De aangehouden verdachten zijn twee broers uit Emmen, van 38 en 24 jaar. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

ASSEN

Winkeldief opgepakt
Vrijdagavond tegen 20.30 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in de Claes van Gorcumstraat. De dader was er op de fiets vandoor gegaan. Op basis van het signalement trof de politie even later op de Groningerstraat een 29-jarige Assenaar aan, geen onbekende in dit geval. Hij had een tas met gestolen spullen aan het stuur hangen, en de fiets waarop hij reed bleek ook gestolen. De man is ingesloten voor een nader onderzoek.

KLAZIENAVEEN

Man gewond na messteek
Vrijdagnacht omstreeks 0.30 uur is een 24-jarige man uit Klazienaveen gewond geraakt nadat hij met een mes in zijn buik was gestoken door een 33-jarige plaatsgenoot. Dat gebeurde in de Langestraat, nadat ze vanuit een horecagelegenheid samen naar buiten waren gelopen. Wat de aanleiding is geweest is nog niet bekend. De gewonde is naar het Scheperziekenhuis overgebracht. De verdachte is nog voortvluchtig.
DIEVER

Autobanden lek
Vrijdagnacht zijn in de Hoofdstraat van vier auto's banden vermoedelijk lekgestoken. De eigenaren doen allen aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie