Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kapotte versnellingsbak velt Verstappen in Oostenrijk

Datum nieuwsfeit: 16-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

McLaren oppermachtig, Jos valt uit
Mika Häkkinen heeft de GP van Oostenrijk gewonnen, gevolgd door David Coulthard en Rubens Barrichello. Jos viel uit met een versnellingsbak probleem, nadat hij de neusvleugel van zijn auto had beschadigd bij een incident in de eerste bocht na de start.

Jos had weer eens een goede start en leek een aantal plaatsen te gaan winnen, totdat de beide Brazilianen Zonta en Diniz in de eerste bocht de fout ingingen. Zonta tikte Michael Schumacher in de rondte en Diniz ging aan de binnenkant de fout in. Jos leek de ravage die daardoor ontstond te kunnen ontwijken, maar tikte nog net even Mika Salo aan, waardoor zijn neusvleugel beschadigd werd.

De safety-car kwam de baan op, en Jos lag vierde op dat moment. Het team gaf hem echter door dat er een code rood was, waardoor hij niet direct de pits in kwam om de neus te vervangen, maar pas een ronde later. Toen ging de race echter ook weer van start en liep de achterstand nog verder op.

Jos begon daarna echter aan een indrukwekkende inhaalrace, die hem zelfs de op dat moment snelste rondetijd opleverde. Toen hij echter weer contact met de rest van het veld kreeg begaf zijn versnellingsbak het en was het voor Jos afgelopen.

Teamgenoot Pedro de la Rosa leek het beter te vergaan. Hij kwam de ravage in de eerste bocht wel goed door, en lag in de race op een uitstekende 3de plaats, totdat halverwege ook bij hem de versnellingsbak het begaf.

Vooraan hadden de beide McLarens een makkelijke dag. Na het uitvallen van Michael Schumacher kon niemand hen meer bedreigen en behaalden ze de tweede achtereenvolgende dubbeloverwinning. Rubens Barrichello werd op respectabele achterstand 3de.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie