Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Bleekemolens scoren punten in Europese raceserie

Datum nieuwsfeit: 16-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
T.a.v. (auto)sportredactie

Renault Sport Clio Trophy

Bleekemolens scoren punten in Europese raceserie

Donington, 16 juli 2000. De vijfde ronde in de Renault Sport Clio Trophy werd gewonnen door de Fransman Policand. Op het Engelse circuit van Donington wisten vader en zoon Bleekemolen de eer voor ons land hoog te houden. Routinier Michael Bleekemolen eindigde op de vijfde plaats, terwijl zoon Sebastiaan de zevende positie voor zich opeiste. Coen Vink eindigde als derde Nederlander op de achtste plaats.

In het landschap van de Engelse Midlands startte Michael Bleekemolen als vierde, terwijl de twaalfde startplek voor Sebastiaan was. In de race over
24 ronden was de positie van Policand niet in gevaar. Daartoe zorgde kampioenschapsleider Rangoni toen die op een gegeven moment van de baan vloog, na een pirouette van enkele honderden meters over het gras weer op het asfalt kwam en daarmee Andersson en Bleekemolen ophield. Daarvoor reed het vijftal dicht bij elkaar en was het zicht op de overwinning een open zaak. Door de handeling van Rangoni reden Policand en Druckenmüller weg en was de derde podiumplaats een zaak tussen Rangoni, Andersson en Bleekemolen Senior. Intussen kende Sebastiaan Bleekemolen een prima begin. Direct na de start passeerde hij een aantal concurrenten en reed al spoedig op de achtste plaats en wist daarna nog zijn landgenoot Coen Vink te verschalken. "Vervolgens reed ik een eenzame race en was het voor mij niet spannend", vertelde de coureur na afloop. Zowel vader als zoon Bleekemolen kampten het gehele weekeinde met wegliggingsproblemen en kwamen niet in aanmerking voor een podiumplaats. "Ik kon het tempo van Rangoni en Andersson maar net volgen", verklaarde Bleekemolen senior zijn moeizame race. "Al met al mogen we tevreden zijn met onze klassering", vertelde hij na afloop. "We richten ons in de Renault Sport Clio Trophy nu op de volgende race op Zandvoort op 3 september. Op ons thuiscircuit moeten we de zaak rechtzetten met betrekking tot het kampioenschap." Maar ja, daar denken vele anderen ook zo over. Dat 'Zandvoort' het eerste weekeinde van september een spannende zaak zal worden is echter wel zeker. Tenslotte plaatste Coen Vink zich als laatste Nederlander tegen het einde van de race in Engeland, pal achter Sebastiaan Bleekemolen op de achtste positie.

Uitslag:

1. Policand (Fra), 24 ronden in 31.30,408 (143,828 km/uur); 2. Druckenmüller (Dui), op 0,273; 3. Rangoni (Ita), op 11.547; 4. Andersson (Zwe), op 13,170;
5. M. Bleekemolen (Ned), op 15,139; 7. S. Bleekemolen (Ned), op 31,442; 8. Vink (Ned), op 32.338.

Stand:

1. Rangoni 86; 2. Andersson 72; 3. Balzan 49; 4. Vink 46; 6. M. Bleekemolen
36; 8. S. Bleekemolen 30.
Info: Michael Bleekemolen (06-53160022) of Sebastiaan Bleekemolen (06-54761162)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie