Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Papendrecht: sloten uitgebaggerd en bomen gerooid

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Papendrecht

Sloten worden uitgebaggerd, iepen en populieren gerooid

Medewerkers van een aannemingsbedrijf starten in week 29 (de week van maandag 17 juli) in opdracht van de gemeente Papendrecht met het uitbaggeren van een aantal sloten. Het gaat om de sloten in de Leeuwerikstraat, de Weteringsingel en de Badhuisstraat. Ook de vijver in de Badhuisstraat wordt uitgebaggerd. Door de overstort die optrad tijdens enkele hevige regenbuien is de bagger licht vervuild. In verband met het verkrijgen van de benodigde vergunningen, liet het baggeren dit jaar iets langer op zich wachten.
In verband met de jaarlijks terugkerende iepenziekte rooien medewerkers van de gemeente in week 28 (de week van maandag 10 juli) of 29 verschillende iepen. Dit gebeurt om de iepenziekte te bestrijden.
De iepenziekte verspreidt zich door de lucht, maar ook via het wortelstelsel van de bomen en is daarom lastig te bestrijden. In de genoemde periode worden iepen in de Paulus Potterstraat, aan de achterzijde van de Crabethstraat, in de Scheidingslaan, de Groen van Prinstererstraat en langs de Veerweg (tegenover het Shellstation) gerooid.
In de Willem Dreeslaan worden in dezelfde periode enkele populieren gerooid. Nadat tijdens een storm, begin mei, enkele populieren over de weg vielen, voerde de gemeente een boomcontrole uit. Naar aanleiding daarvan is besloten een aantal bomen preventief te verwijderen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie