Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weer Hallo PMS-lijn Vlaams onderwijs tijdens vakantie

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E.Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@gemeenschapsonderwijs.be)
PERSBERICHT

Datum: 6 juli 2000
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties
Betreft: Weer een Hallo PMS-lijn tijdens de zomervakantie 2000 Rectificatie

In het persbericht dat u gisteren ontving met bovenstaande titel was een verkeerd web-site adres vermeld het juiste adres is : schoolweb.argo.be/pms/VC Hierbij vindt u het volledige persbericht met het verbeterd adres Met excuses

Zoals reeds enkele jaren gebeurt, verzorgen de PMS-centra van het Gemeenschapsonderwijs en het Vormingscentrum een telefonische permanentielijn tijdens de sluitingsperiode van de PMS-centra.

Van 17 juli tot en met 16 augustus is de Hallo PMS-lijn te bereiken op het nummer 02-219 78 71, of via de website schoolweb.argo.be/pms/VC, en e-mailen kan ook op (hallo.pms@argo.be). Elke werkdag tussen 9 tot 17 uur wordt de Hallo PMS-lijn bemand door minstens twee deskundige medewerkers.

De telefoonlijn richt zich vooral naar jongeren en ouders met een dringende vraag over studies en opleidingen. Zij kunnen zich informeren over schoolse en buitenschoolse vormingsmogelijkheden in Vlaanderen en Europa. Ook kan het brede publiek er terecht met vragen over onder meer de wettelijke bepalingen wat overgangen binnen het secundair onderwijs betreft, over de procedures bij betwisting van de uitspraak van de klassenraad, informatie over studietoelagen, examencommissie. De Hallo-PMS-lijn geeft ook informatie aan volwassenen die zich willen herscholen of bijscholen.

De Hallo PMS-lijn geeft enkel informatie, omdat een procesmatige begeleiding per telefoon onmogelijk is. Zijn de problemen complexer dan worden de bellers doorverwezen naar een PMS-centrum in hun buurt, of indien nodig naar andere hulpdiensten.

De Hallo PMS-lijn maakt deel uit van het project Uniforme informatheek van de PMS-centra van het Gemeenschapsonderwijs onder de coördinatie van het Vormingscentrum. In deze informatheken (minstens één per centrum) kunnen leerlingen tijdens de openingstijden van de PMS-centra ook tijdens het schooljaar terecht voor informatie over studierichtingen en beroepsmogelijkheden. Zij zoeken er zelfstandig of onder begeleiding naar de meest geschikte studierichting of beroepsloopbaan.

Hierbij willen we nog even vermelden dat vanaf 1 september 2000 de 51 PMS-centra van het Gemeenschapsonderwijs omgevormd worden tot 24 Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) van het Gemeenschapsonderwijs en één Permanente Ondersteuningscel (POC) .

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie