Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RvS geeft Nijmegen gelijk inzake Woonpark Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Raad van State geeft Gemeente gelijk

Afgelopen vrijdag heeft de Raad van State uitspraak gedaan (over een verzoek)in een beroep ingesteld door de Stichting Werkgroep Groene Long uit Oosterhout tegen de Gemeente Nijmegen. De Werkgroep was in hoger beroep gegaan tegen een uitspraak van de president van de arrondissementsrechtbank te Arnhem. Deze rechtbank bepaalde in maart dat B7W van Nijmegen terecht een bouwvergunning heeft afgegeven voor de bouw van 151 woningen in Woonpark Oosterhout. De Raad van State heeft het verzoek van de Stichting Werkgroep Groene Long afgewezen.

Op de zitting van 27 juni 2000 bleek dat inmiddels 95 woningen zijn opgeleverd en voor het merendeel worden bewoond. De overige woningen zijn zo goed als klaar. Dit was voor de Raad van State reden genoeg om het verzoek af te wijzen. Dat verzoek hield in het treffen van een voorlopige voorziening, waarmee de bouw tijdelijk zou komen stil te liggen. Bij het afwegen van de belangen heeft de Raad van State die van de gemeente Nijmegen zwaarder laten wegen dan die van de Werkgroep. De behandeling van het hoger beroep tegen de uitspraak van de president van de rechtbank te Arnhem door de Raad van State volgt later dit jaar, mogelijk zelfs begin volgend jaar

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie