Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Anja Deijl
Datum: 17 juli 2000

Rijden onder invloed Lisse Surveillerende agenten hebben op zaterdag 15 juli omstreeks 00.15 uur een 27-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist viel op toen hij al slingerend over de Keukenhofdreef in de richting van het centrum reed. De ademanalyse gaf een resultaat aan van 620 ug/l terwijl 235 het maximum is. De automobilist kreeg een proces verbaal, een rijverbod van zeven uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed Hillegom Een 48-jarige automobilist uit Helmond is op zaterdag 15 juli omstreeks 01.15 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hielden de automobilist staande op de Van den Endelaan tijdens een algemene alcoholcontrole. De automobilist blies 365 ug/l terwijl 235 het maximum is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

Rijden onder invloed Hillegom Een 23-jarige automobilist uit Vlaardingen is op zaterdag 15 juli omstreeks 04.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist werd staande gehouden op de Garbialaan. De ademtest gaf een resultaat aan van 385 ug/l terwijl 235 het maximum is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

Rijden onder invloed Lisse Een 29-jarige automobiliste uit Oegstgeest is op zaterdag 15 juli omstreeks 03.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste werd staande gehouden op de Heereweg. De ademtest gaf een resultaat aan van 400 ug/l terwijl 235 het maximum is. De automobiliste kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren.

Eenzijdig verkeersongeval Noordwijk Een 39-jarige automobilist uit Noordwijkerhout is op zondag 16 juli omstreeks 21.30 uur zwaar gewond geraakt toen hij tegen een boom was gereden. De automobilist reed over de Vogelaardreef komende uit de richting van de N206. Bij een haakse bocht naar links is de automobilist, vermoedelijk door een te hoge snelheid, rechtdoor gereden en reed tegen een boom aan. De automobilist zat bekneld in de auto en moest door de brandweer uit het voertuig worden gezaagd. De automobilist is met zwaar hoofdletsel naar het LUMC in Leiden overgebracht.

Parkeerovertredingen Sassenheim/Oegstgeest Op vrijdag 14 juli moest de politie werderom een groot aantal bekeuringen uitschrijven in beide centra voor het niet plaatsen of juist gebruiken van een parkeerschijf. In Sassenheim werden 28 auto's voorzien van een bon. In Oegstgeest ging het om 33. In Oegstgeest werd zowel in de Kempenaerstraat en omgeving als het Langevoort gecontroleerd.

Inbraak kledingwinkel Sassenheim
Vanmorgen 17 juli rond 04.30 uur werd ingebroken bij een kledingwinkel aan de Hoofdstraat. Met een stoeptegel werd een winkelruit ingegooid waarna de inbreker binnen zijn slag sloeg en er met twee tassen kleding vandoor ging. Een getuige overliep de inbreker toen deze al met de tassen op weg was naar vermoedelijk een vluchtauto. De inbreker liet daarop de tassen met kleding vallen en ging er als een haas vandoor. Even later hoorde de getuige een auto met gierende banden wegrijden. De inderhaast geallarmeerde politie lukte het niet de vluchtende inbreker te onderscheppen.
Te veel gedronken Leiderdorp/Oude Ade Een 42-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude zat vrijdag 14 juli rond 22.00 uur met te veel alcohol op achter het stuur van haar auto op de Persant Snoepweg. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 975 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 24-jarige automobilist uit Den Haag reed zaterdag 15 juli rond 4.15 uur slingerend over de westbaan van de rijksweg A4. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 405 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding en alcohol Zoeterwoude/Rijndijk Een 42-jarige man uit Rotterdam remde zondag 16 juli rond 23.30 uur niet op tijd bij de stoplichten op de Noordbaan (komende uit de richting Alphen aan den Rijn) van de N11. Hij knalde daarbij op de auto voor hem die remde voor rood licht. Er was alleen materiële schade. De Rotterdammer bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 505 ug/l. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanhouding Leiden
De politie heeft zondagmiddag 16 juli een 20-jarige Leidenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak eind april in een bedrijf bij de Hooglandse Kerk. Onderzoek van de technische recherche leidde naar de man, die met toestemming van de officier van Justitie mocht worden aangehouden. Agenten herkenden de man toen ze hem over de Schipholweg zagen lopen. Na zijn aanhouding is de man in verzekering gesteld.
Tegen vrachtauto Leiden
Een 15-jarige jongen uit Leiden is zaterdagmorgen 15 juli naar het ziekenhuis gebracht nadat hij tegen een stilstaande vrachtauto was opgebotst. De jongen fietste rond 09:40 uur in de regen over de Lage Morsweg en hield een paraplu voor zich. Hierdoor zag hij de vrachtwagen niet en reed er tegenaan. Met onbekend letsel is hij door de ambulance naar het LUMC gebracht.
Aanrijding Leiden
Op de kruising van de Hermelijnvlinder met de Heivlinder zijn zaterdagmiddag 15 juli iets voor 17:00 uur een bromfietser en een auto met elkaar in botsing gekomen. Een 49-jarige man uit Leiden kwam met de auto vanuit de Heivlinder rechtsaf de Hermelijnvlinder opgereden. Uit tegenovergestelde richting kwam over de Hermelijnvlinder de brommer aangereden. De 19-jarige vrouw uit Zoeterwoude hield niet volledig rechts en botste daardoor tegen de auto. Met letsel aan haar heup is de Zoeterwoudse door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.
Assistentieverlening Leiden
De politie heeft assistentie verleend bij een brand zondagmiddag 16 juli. In een woning aan de Stuyvesanthof was rond 16:50 uur brand ontstaan. De brandweer is uitgerukt en heeft het vuur geblust. Door buren was de 81-jarige bewoonster al uit huis gehaald. De vrouw had rook in geademd en is voor onderzoek door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis gebracht. De politie heeft familie van de vrouw ingelicht.Vermoedelijk is onvoorzichtigheid van de vrouw de oorzaak van de brand geweest.
Onder invloed Leiden
Maandagmorgen 17 juli tegen 04:00 uur heeft de politie op de Langegracht een 44-jarige vrouw uit Leiden aangehouden voor rijden onder invloed. Nadat de politie de vrouw al een keer had zien rijden, zagen agenten haar even later met de auto stil staan op de Langegracht. De vrouw verklaarde toen de agenten haar aanspraken dat haar auto het niet deed. De agenten, die alcoholgebruik vermoedden, vroegen haar te starten, wat meteen lukte. Toen vervolgens een blaastest werd afgenomen, werd 485 microgram; ruim 1,00 promille, geconstateerd. De vrouw krijgt een boete van ƒ 800,-.
Inbraken Alphen a/d Rijn In de nacht van zaterdag 15 juli op zondag 16 juli is in twee woningen aan de Doornenburg ingebroken. In de ene woning kwam men binnen door een bovenlichtje te forceren. Weggenomen werden onder andere een zaktelefoon en een portemonnee met inhoud. In de andere woning kwam men binnen via een klapraam. Hier zijn een pasje en een geldbedrag weggenomen.

Onder invloed Moordrecht
Zaterdagnacht omstreeks vier uur is op de Middelweg een 26-jarige inwoner van Moordrecht aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 255 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.
Onder invloed Zevenhuizen Zaterdagavond 15 juli omstreeks elf uur is op de Zuidplasweg een 51-jarige Rotterdammer aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 845 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Inbraak woningen Gouda
Het dievengilde was het afgelopen weekend vijf keer actief. In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juli werd een woning aan de Bodegraafsestraatweg en een woning aan de Binnenpolderweg bezocht. De buit bestond onder andere uit documenten, geld en aparatuur. In de vroege maandagmorgen van 17 juli bezocht het dievengilde woningen aan het van Bergen IJzendoornpark, de Woudstraat en de Prins Hendrikstraat. Bij de eerste twee woningen bespeurden de bewoners onraad en gingen kijken. Daarop vluchtte de inbreker zonder zijn slag geslagen te hebben. Bij de woning aan de Prins Hendrikstraat wist hij onder meer een kentekenbewijs en sieraden buit te maken. Via de brievenbus en een niet op het nachtslot gedraaide voordeur wist hij de deur eenvoudig open te maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie