Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer budgetconsulenten Delft voor hulp aan mensen met schuld

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Meer budgetconsulenten voor hulp aan mensen met schuld

In het afgelopen jaar hebben meer Delftenaren hulp gezocht bij de Budgetwinkel dan in het jaar daarvoor. In 1999 waren dat 650 personen terwijl dat er in 1998 nog 400 waren. Een belangrijk deel van deze stijging heeft te maken met de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dat is een conclusie uit de evaluatie van de eerste ervaringen komen er meer budgetconsultenten bij de gemeentelijke Budgetwinkel te werken. Daarnaast wil de gemeente intensiever gaan samenwerken met de stichting C.A.V. in Rijswijk. Deze stichting doet betalingen voor mensen die daar zelf niet toe in staat zijn.

De budgetwinkel helpt burgers van Delft die te maken hebben met financiële schulden. Dit doet zij door te bemiddelen tussen de schuldenaar en de schuldeiser. Door de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen kan de rechter een oplossing regelen als de schulden niet "in den minne" geschikt kunnen worden. Schuldeisers kunnen via deze wet gedwongen worden akkoord te gaan met een regeling waar ze soms in eerste instantie niet veel voor voelden.

Sinds de invoering van de WSNP in 1999 en de aandacht in de media hierover, komen steeds meer burgers van Delft naar de Budgetwinkel. Door het grote aantal aanmeldingen is er een wachtlijst ontstaan en kon er afgelopen jaar minder aandacht besteed worden aan preventie. De verwachting voor dit jaar is dat het aantal aanmeldingen iets minder groot zal zijn, maar toch rond de 600 zal liggen. Door de inzet van meer budgetconsultentes verwacht de gemeente dat de wachttijd in de loop van het jaar afneemt.

Door de intensievere samenwerking met de C.A.V. in Rijswijk hoopt de Budgetwinkel het aantal mensen dat opnieuw in de schulden komt te verminderen. De stichting beheert het geld van de schuldenaar en draagt zorg voor de betaling van de kosten en de verplichtingen. Daarnaast is er de hoop dat de schuldeisers eerder akkoord gaan met een regeling als de C.A.V. als bemiddelaar optreedt.

De Budgetwinkel blijft ook nauw samenwerken met de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) in Den Haag. De GKB verstrekt onder andere leningen waarmee men schulden kan aflossen. Hierdoor ontstaat er voor de klant een overzichtelijke situatie. Er is dan sprake van nog maar één schuldeiser, de GKB, in plaats van meerdere.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie