Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-07-2000 Politieberichten van 17/7 (07.00 t/m 13.00 uur)

Tijnje: dode schapen
Vorige week kwam er een melding binnen dat iemand een dood schaap zou begraven in een weiland aan de Rolbregedyk onder de Tijnje. Naar aanleiding van deze melding werd afgelopen donderdag in samenwerking met de Algemene Inspectiedienst een onderzoek ingesteld in het desbetreffende weiland. In het weiland werden drie plaatsen aangetroffen waar kadavers van schapen lagen begraven. De desbetreffende boer, een 48-jarige inwoner uit Nij Beets, verklaarde dat hij de schapen had begraven, daar dit de goedkoopste manier was. De kadavers laten verwijderen en tegen de boer is proces-verbaal opgemaakt ingevolge de destructiewet.

Terschelling-West: diefstal duikpakken
Tussen afgelopen dinsdag en vrijdag werden van een boot, die in de haven lag afgemeerd, twee duikpakken weggenomen. De duikpakken lagen te drogen. Dit wordt al jaren op deze manier gedaan. Vandaag omstreeks 09.00 uur heeft een 40-jarige inwoner uit Terschelling West aangifte gedaan. De waarde van de ontvreemde duikpakken bedraagt ongeveer f 1000.-

Menaldum: diefstal boot
Tussen donderdag 6 juli en zaterdag 15 juli werd een boot gestolen, die lag afgemeerd in de Menaldumervaart, net buiten de bebouwde kom van Menaldum. Het betreft hier een kruiser met een lengte van 6.75 meter en een breedte van 2.10 meter. Het achterdek is afgesloten met een blauwe cabriokap. De kleur van de kruiser is wit. De boot , genaamd IT, is voorzien van een 20 pk Mercury buitenboordmotor. De eigenaar van de kruiser, een 39-jarige inwoner uit Beetgumermolen, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: slagboom op auto
Zondag omstreeks 17.30 uur was de bestuurder met zijn auto, in verband met een file, stil komen te staan op de brug in de Plattedijk bij de Prinses Margrietsluis. Toen de auto aldaar stilstond, gingen de slagbomen van de brug automatisch naar beneden en de bestuurder, een 41-jarige inwoner uit Zaltbommel, kon met zijn auto geen kant meer op. De slagboom belandde op het dak van de auto met als gevolg dat het dak gedeukt werd en de slagboom niet meer omhoog wilde. Het gevolg hiervan was een nog grotere file. Het verkeer ter plaatse geregeld. Het duurde uiteindelijk tot 19.00 uur voordat de monteurs erin slaagden de defecte slagboom weer omhoog te krijgen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie