Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Olympisch springteam ruiters bekend

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchOlympisch springteam bekend
BAARN Bondscoach Johan Heins heeft hedenmorgen de knoop doorgehakt en op basis van de resultaten tijdens concoursen hippique waar de leden van het A-team aan start kwamen, met als laatste zware test het in de afgelopen week verreden CSIO****Aken, het Olympische springteam samengesteld.

De navolgende ruiters en paarden gaan naar Sydney:

Jeroen Dubbeldam met Inter Access De Sjiem
Jos Lansink met Carthago Z Jan Tops met Roofs
Albert Voorn met Lando

Reserve ruiter: geen.
Reserve paard: Operette la Silla

Jeroen Dubbeldam en Albert Voorn maken hun debuut op de Olympische Spelen. Jos Lansink en Jan Tops mogen zich voor de vierde keer voor het Olympische avontuur opmaken. Zij namen deel aan de Olympische Spelen van Seoul 1988, Barcelona 1992 en Atlanta 1996. In Barcelona maakten de beide ruiters deel uit van het springteam, dat de gouden medaille veroverde.

Het Olympische traject begint voor de springruiters op vrijdag 4 augustus wanneer de paarden in quarantaine gaan in de hippische accommodatie van Alfonso Romo te Valkenswaard waarnaast Jan Tops zijn domicilie heeft. De eerste kwalificatiewedstrijd in Horsley Park nabij Sydney vindt plaats op 25 september 2000, de landenwedstrijd wordt verreden op 28 september 2000 en de individuele finale op 1 oktober 2000.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie