Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruiter Joop Stokkel definitief naar Paralympics in Sydney

Datum nieuwsfeit: 17-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afas

Joop Stokkel definitief naar Sydney 2000. Paardrijden voor minder validen


Joop op TV

Joop Stokkel is definitief geplaatst voor deelname aan de Paralympics in oktober in Sydney. In het TV programma TV-mail van Peter Jan Rens dat werd uitgezonden op 17 juli werd officieel medegedeeld dat de 4 genomineerde ruiters Gert Bolmer, Ineke de Groot, Sjerstin Vermeulen en Joop Stokkel allen zijn geaccepteerd.
De opnames werden gemaakt op 25 juni op een out-door wedstrijd in Udenhout. Joop wist daar zijn concurrent en teamlid Gert Bolmer voor te blijven door twee eerste plaatsten te bemachtigen.
Open Engels kampioenschap

Op 12 juli vond een unieke gebeurtenis plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van olympisch sportend Nederland vond een gezamenlijke overdacht plaats van zowel de Olympische als de Paralympische ploeg. Voorzitters van NOC*NSF en de Nebas droegen hun sporters over aan de Chef de missions.
Diezelfde avond nog vertrok de Nederlandse paralympisch dressuur ploeg naar Engeland om deel te nemen aan het open Engels kampioenschap. In oktober wordt in Sydney alleen in de rubriek "Leenpaarden" gestart. Dat houdt in dat alle deelnemers moeten starten op paarden die door de organisatie beschikbaar gesteld worden. Om aan de Bond vormbehoud te kunnen tonen moet steeds getoond worden dat er op verschillende paarden goed gepresteerd wordt. Daarom werden er naar Engeland paarden meegenomen die voor de ruiters onbekend waren. Naast natuurlijk deelnemers uit Engeland waren er deelnemers uit Zweden, Rusland, Zuid-Afrika, Slovenië, Duitsland, Argentinië, Portugal, Noorwegen, Australië en Nederland.

Goud voor nederlandse ploeg

De Nederlandse ploeg wist beslag te leggen op het goud voor de landenteams. Voor de individuele proef haalde in Grade II Gert Bolmer de eerste plaats met 68,42%. Op de tweede plaats eindigde Joop Stokkel met 67,62%. In Grade IV haalde Sjerstin Vermeulen de tweede plaats met 65,64% en Ineke de Groot de vierde plaats met 63,85. De Kür op muziek was ook erg succesvol voor de Nederlandse ploeg. In Grade II haalde Gert Bolmer weer de eerste plaats met 78,32%. Joop Stokkel haalde een derde plaats met 73,40%. In Grade IV haalde Sjerstin Vermeulen de eerste plek met 76,18%. Ineke de Groot werd tweede met 70,91%. De komende periode wordt nog hard doorgetraind. Het volgende moment van tonen van vormbehoud zal zijn op de "Dutch-Open". Deze wordt verreden van 1 t/m 6 augustus in Helvoirt, Brabant. In een sterk deelnemersveld zullen deze ruiters dan ook weer goed moeten presteren!


Mocht u een opmerking hebben over de AFAS Homepage, stuurt u deze dan door naar: (webmaster@afas.nl) ©1996-2000 AFAS Groep, Storkstraat 7-9, Postbus 310, 3830 AJ Leusden, Tel. 033-4341800.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie