Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Info-avond opknapbeurt Singel en Koningsplein Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Opknapbeurt voor singel en koningsplein


informatieavond 18 juli

Opknapbeurt voor singel en koningsplein

Op 21 augustus start de herinrichting van het Koningsplein en de oneven zijde van het Singel tussen het Spui en het Muntplein. Het werk duurt tot maart 2001. Totale kosten van het project bedragen 12,3 miljoen gulden.

Waarom?

De inrichting van het Koningsplein en het deel van het Singel is nu rommelig, met smalle trottoirs, onduidelijke routes, een woud van paaltjes en een wirwar van bestratingen. De doorstroming van het verkeer laat nogal te wensen over. Dat alles gaat veranderen.

Wat gaat er veranderen?

Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Het Koningsplein wordt voor een deel ingericht als voetgangersgebied. Op het Singel komt tussen Spui en Muntplein een 1,5 meter brede fietsstrook richting het Muntplein. In omgekeerde richting komt vanaf de Heiligeweg een vrijliggend fietspad. Tot de Heiligeweg (vanaf het Muntplein) mag er op het Singel niet worden gefietst. Aan de waterkant komt een strook met bomen, een wandelpad en daarnaast de trambaan. De aanleg van laad- en loshavens moet de doorstroming van het verkeer verbeteren.

Stadshartlus

Het Koningsplein en het Singel worden veel gebruikt door winkelend publiek, trams, fietsers en auto's. Het Singel maakt bovendien deel uit van de zogenaamde 'Stadshartlus'. In 1988 besloot de Amsterdamse gemeenteraad tot aanleg van deze Stadshartlus om zo het autoverkeer in één richting door het hart van de stad te leiden. Op die manier wil de gemeente de doorstroming van het autoverkeer en de bereikbaarheid van de binnenstad verbeteren.

^

Informatie-avond

Meer over de werkzaamheden kunt u te weten komen tijdens de informatie-avond.

Deze vindt plaats op dinsdag 18 juli van 20.00 tot 22.00 uur in zaal 0235 van het stadhuis, Amstel 1.

Bureau Stadshart, telefoon: 020 552 41 08

Uit Stadsnieuws augustus 2000

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-07-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie