Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-07-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.05 uur
Boedhabeeld van begraafplaats gestolen

IJSSELSTEIN Tussen 27 juni en 16 juli is vanaf de begraafplaats 'De Hooghe Akker' aan de Noord IJsseldijk een beeld gestolen.

Op 17 juli deed een 39-jarige vrouw uit IJsselstein aangifte van de diefstal van een zwaar goudkleurig Boedhabeeld van 35 cm hoog met een betonnen voet. De Boedha houdt een kommetje in één van zijn handen. Het beeld stond voor het graf van twee familieleden van de vrouw.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 juli, omstreeks 01.35 uur, zagen politiemensen op de Parkhout een auto met te hoge snelheid rijden. Ter controle gaven zij de automobilist een stopteken.

Bij de blaastest op straat gaf het blaasapparaat een A aan, hetgeen betekent dat de automobilist teveel had gedronken. De man, 26 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Op het bureau blies de man 515 ug/l (1,3 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Man met gestolen auto aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 juli, omstreeks 00.15 uur, kreeg de politie de melding dat op een bushalte op de Raalterveste een man in een auto zou slapen. De betreffende auto was onlangs gestolen in Amersfoort. Onderweg naar de genoemde locatie zagen de politiemensen de betreffende auto over de Raalterveste rijden.

Zij reden de auto klem en hielden de bestuurder, 32 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De auto is veiliggesteld. De verdachte wordt overgedragen aan de politie van district Eemland zuid, die het verdere onderzoek zal uitvoeren.

Auto op de kop in sloot

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 juli, omstreeks 00.15 uur, reed een 20-jarige vrouw uit Houten over de Laagravenseweg in de richting van Nieuwegein. In de bocht vanaf het verkeerplein Laagraven kwam het linkervoorwiel van de auto in de berm terecht, waarna de vrouw de macht over het stuur verloor.

Haar auto schoot dwars de rijbaan over en kwam op de kop in een sloot terecht. De bestuurster alsmede haar 14-jarige zusje konden op eigen kracht uit de auto klimmen. Beiden liepen licht letsel op en zijn per ambulance voor behandeling naar het Antoniusziekenhuis vervoerd. Na behandeling konden zij weer naar huis.

Snelheidscontrole
LOPIK De politie heeft op maandagmorgen 17 juli weer op snelheid gecontroleerd op de provinciale weg N210. Tussen half elf en twaalf uur reden 101 van de 709 passerende voertuigen sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie