Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursusomzet in beroepsgoederenvervoer en logistiek gestegen

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Cursusomzet in het beroepsgoederenvervoer en logistiek weer gestegen.

Het gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek, Vakopleiding Transport en Logistiek, heeft in het cursusjaar 1999 een verdere groei gerealiseerd in de cursusomzet ten behoeve van het beroepsgoederenvervoer en logistieke bedrijven. Er was sprake van een groei van 23% resp. 8%, waarmee de omzet in deze categorieën in zijn totaliteit op 14,6 miljoen uitkwam. De totale cursusomzet van de Vakopleiding bedroeg in 1999 bijna 23 miljoen.

Eén van de belangrijkste taken van de Vakopleiding is gericht op het om-, her- en bijscholen van werknemers in de bedrijfstak. De Vakopleiding beschikt over een omvangrijk assortiment gericht op medewerkers en middenkader in het goederenvervoer, de logistieke dienstverlening, haven/op- en overslag, rijn- en binnenvaart en personenvervoer. In 1999 is hiervoor weer veel belangstelling getoond.

In het beroepsgoederenvervoer was er daarbij een duidelijke groei te constateren voor de cursussen ADR, CCV-B en Planner Wegtransport. Ook was er sprake van groei in de verhuizers-cursussen, deze is mede veroorzaakt door de vernieuwde samenwerking met de SAVAM (brancheorganisatie verhuizers). Sinds begin '99 zijn de activiteiten van de GPdW als business-unit geïntegreerd binnen de Vakopleiding. De bestaande activiteiten zoals het Leer-Werkproject, Studiefonds (voor branchewisselaars) en Replacement zijn succesvol gecontinueerd en tevens is een goede basis gelegd voor verdere verbreding van de activiteiten.

In het logistieke assortiment was sprake van een verdere groei in de heftruckcursussen, maar ook voor de meer gespecialiseerde warehousecursussen was grotere belangstelling. In de deelmarkten buiten het beroepsgoederenvervoer en logistiek was sprake van consolidatie dan wel lichte achteruitgang, omdat in 1998 sprake was van eenmalige hausses als gevolg van wettelijke verplichtingen (bijvoorbeeld bij het ADNR in de binnenvaart). 1999 was natuurlijk ook het jaar van de Veiligheidsadviseur. De cursus Veiligheidsadviseur, ingesteld naar aanleiding van Europese wetgeving, trok in het eerste jaar bijna 700 cursisten.

Vooruitzichten 2000
De Vakopleiding investeert voortdurend in de innovatie van haar dienstverlening. Voorbeelden hiervan zijn de aanschaf van de eerste trucksimulator (TRUST) in Nederland, de ontwikkeling van leermethoden gebaseerd op WEB Rom-technologie, de doorvoering van nieuwe didactische formules en de ontwikkeling van dienstverlening op het gebied van business development. Mede als gevolg van deze innovaties verwacht de Vakopleiding in 2000 een verdere groei te realiseren.
Voor meer informatie belt u gratis met 0800-1442 of bekijkt u onze website op www.vtenl.nl2000 - De Meern Nieuwe Media B.V.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie