Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste stap uitvoering beleidsplan kinderopvang Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER MIEKE VOGELS

VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, GEZONDHEID EN GELIJKE

KANSEN

18 juli 2000

Eerste stap in uitvoering beleidsplan kinderopvang

Op 5 juli keurde het Vlaams Parlement het globaal plan kinderopvang goed. Dit plan moet een antwoord bieden op het steeds groter tekort aan kinderopvang in Vlaanderen. Het plan voorziet in het creëren van 10 000 bijkomende plaatsen verspreid over alle opvangvormen zowel in de gesubsidieerde als in de private sector. Gisteren keurde de Vlaamse regering een eerste stap goed in de uitvoering van dit plan.

Op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Mieke Vogels heeft de Vlaamse regering namelijk beslist om de vergoeding voor opvanggezinnen aangesloten bij een dienst tot 537 fr te verhogen.

Diensten voor opvanggezinnen voorzien in dagopvang in een gezin voor kinderen jonger dan 3 jaar en vangen kinderen tot 12 jaar op buiten de schooluren, tijdens de verlofdagen en vakantieperioden. Deze sector is kwantitatief erg belangrijk binnen het formele opvanglandschap. In 1999 stonden zij immers in voor 30% van de opvang van kinderen onder de 3 jaar (28.692 plaatsen). Het is echter steeds moeilijker om onthaalouders te vinden. Het optrekken van de dagprijs is een eerste stap om het onthaalouder worden aantrekkelijker te maken.

Eerder al kreeg minister Vogels groen licht om samen met de collega ministers van de andere gemeenschappen te gaan onderhandelen met minister van sociale zaken, Frank Vandenbroucke over een volwaardig statuut voor onthaalouders.

Info : Sylvie Fabré, woordvoerster van
minister Vogels - tel. (02) 553 24 11
e-mail: (persdienst.vogels@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie