Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 18-07-2000
Persbericht regiopolitie Groningen
Dinsdag, 18 juli 2000

Dagelijkse berichten

Haren: wegpiraat
Surveillerende agenten zagen maandagavond een 34-jarige Harenaar vanuit een café in een auto stappen. Om de man te controleren werd de politieauto gekeerd. De automobilist reed met hoge snelheid over onder andere de Molenweg en een aantal kruisingen reed. Ook reed de man over verkeerspalen heen en stopte hij zijn auto op de Rummerinkhof. De Harenaar bleis een promillage van 0.65 en hij werd voorzien van een proces-verbaal.

Groningen: jeugdige kledingdief
In een kledingzaak aan de Guldenstraat betrapte het personeel van de zaak twee 13-jarige jongens uit Groningen die met verschillende kledingstukken in de paskamer stonden. Een van de jongens had de labels van de kleding afgetrokken. Hij komt in aanmerking voor een HALT straf.

Groningen: vrachtwagen verkeerd beladen
Een 29-jarige chauffeur uit Westerbroek kreeg maandagmiddag bij een controle op de Julianaweg een boete van f 750.- voor het verkeerd beladen van zijn vrachtwagen. De wagen vervoerde ijzeren buizen die aan de achterzijde uit staken. Het voertuig moest opnieuw beladen worden voordat de chauffeur verder mocht rijden.
Veendam: aanrijding met letsel
Vannacht is een 17-jarige Veendammer en zijn 26-jarige vriend, eveneens woonachtig in Veendam met een geleende personenauto in de Ubbo Wilkensstraat in zijn woonplaats in een slip geraakt en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De bestuurder vluchtte na de aanrijding en kon tot op heden nog niet worden aangehouden. De bij hem in het voertuig zittende vriend is met nekklachten en rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De personenauto was niet verzekerd en APK gekeurd.

Uithuizen: dak boerderij in de brand
Gistermiddag is het dak van een boerderij aan de Emmaweg in Uithuizen tijdens werkzaamheden in de brand geraakt. Een aantal vrijwilligers hielpen de eigenaar met het vernieuwen van het dak, waarbij onder andere met een slijpschijf schroeven losgeslepen moesten worden; vermoedelijk is hierdoor de brand ontstaan. De brandweer slaagde er in om de schade beperkt te houden.

Delfzijl: vernieling ruit door ex-man
Gisteravond heeft een 42-jarige Delfzijlster bij zijn ex-vrouw aan de Kazematstraat in Delfzijl een ruit van haar woning ingeslagen. De verdachte die onder invloed van alcohol bij zijn ex aan de deur kwam sloeg waarschijnlijk met zijn vuist het ruitje kapot en verwondde zich daarbij; de Delfzijlster is voor vernieling aangehouden.
Afdeling Communicatie: 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie