Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie Friesland voor bodemsanering woonwagenkamp Dokkum

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

F 185.096,- voor bodemsanering van het voormalige woonwagenkamp aan de Strobossertrekweg in Dokkum

Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben vandaag ingestemd met een bijdrage van

185.096,- voor de sanering van het voormalige woonwagenkamp aan de Strobossertrekwei te Dokkum. Het terrein dat voor opslag en sloopactiviteiten werd gebruikt, is met name vervuild met zware metalen.
De totale kosten van de sanering worden geschat op 658.000,-. De gemeente en het Woonwagenschap Friesland (in liquidatie) dragen gezamenlijk 487.904,- bij. Met de sanering van het terrein wordt na de zomer van 2000 een begin gemaakt.
Na het bouwrijp maken zal het terrein van eigendom van het Woonwagenschap overgaan naar de gemeente Dongeradeel. De gemeente gaat het terrein in het kader van het uitbreidingsplan Kooilanden gebruiken voor het ontwikkelen van woningbouw.

Sanering
Het terrein van het voormalige woonwagenkamp werd tot 1990 door de bewoners gebruikt voor opslag en sloopactiviteiten. Hierdoor is het terrein met name in de bovengrond verontreinigd met zware metalen. Op één plaats is een olieverontreiniging geconstateerd waardoor het grondwater plaatselijk (binnen de grenzen van het voormalige kamp) verontreinigd is. Tevens is het slib in een aantal sloten rondom het terrein licht verontreinigd.
De aangetroffen olieverontreiniging wordt volledig verwijderd. Verder wordt op het gedeelte van het sloopterrein de bovenste meter verwijderd. Hiermee wordt vrijwel alle verontreinigingen weggenomen. Bijkomend voordeel hierbij is dat er tegelijk ook een heleboel puin wordt verwijderd. Het licht verontreinigde slib wordt geheel verwijderd.

Nummer: 140
Datum: 18 juli 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie