Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarbericht 1999 van Kinderen in de Knel

Datum nieuwsfeit: 18-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kerken in Aktie

Jaarbericht 1999 van Kinderen in de Knel

Het Jaarbericht 1999 van Kinderen in de Knel is er! Ditmaal is het jaarbericht op een bijzondere wijze vorm gegeven. Het jaarbericht is gecombineerd met een prachtige poster van Kinderen in de Knel.

In het jaarbericht wordt u geïnformeerd over de inkomsten en bestedingen in 1999 en over diverse projecten die centraal stonden in 1999.. Kerken in Aktie haalde in 1999 3,5 miljoen gulden op voor Kinderen in de Knel. In vergelijking met vorig jaar is dit een stijging met 8,6%. Deze inkomsten zijn voor een belangrijk gedeelte afkomstig van donateurs en gevers. Ook dit jaar waren er overal in het land mensen actief voor Kinderen in de Knel.

Zo werd in Leeuwarden en omgeving als vanouds door 14 kerken gespaard voor een project. De actie bracht 24.000 gulden op voor kinderen in de prostitutie.

Een hele bijzondere actie werd gehouden in Buitenpost waar gospelgroep de Wegwijzer het initiatief nam tot een 11-steden sponsorfietstocht. Begin juli ging de groep op de fiets heel Friesland door om optredens te verzorgen en aandacht te vragen voor Kinderen in de Knel.

De Oud Katholieke Kerk in Nederland riep in 1999 haar parochies op om in de lijdenstijd aandacht te vragen voor oorlogskinderen in Liberia. Velen gaven gehoor aan deze oproep en organiseerden een actie voor Kinderen in de Knel. In Haulerwijk werd een kerstkaartenactie gehouden voor Kinderen in de Knel. De actie werd een groot succes. Er werden bijna 10.000 kerstkaarten verkocht.

In Montfoort spaarden kindernevendiensten van drie kerken een jaar lang voor straatkinderen in Roemenië. De actie leverde niet alleen geld op maar ook een hele stapel bemoedigende tekeningen van kinderen uit Montfoort voor hun leeftijdsgenoten die het minder troffen. Een bijzondere gift in 1999 was afkomstig uit Uitgeest waar na opheffing van een school een deel van het overgebleven vermogen aan Kinderen in de Knel werd geschonken.

Via (info@kerkeninaktie.nl) kunt u één of meerdere jaarberichten (in de vorm van een poster) bestellen. De poster is ook ongevouwen te bestellen. De poster zelf is gratis, maar we vragen u wel om een eenmalige tegemoetkoming in de verzendkosten van ƒ 15,- (voor verzending in een posterkoker). U kunt de poster gebruiken om thuis op te hangen, of om in uw kerk, buurthuis of school aandacht te vragen voor Kinderen in de Knel. Bestellen kan per e-mail of door een telefoontje naar het secretariaat van Kerken in Aktie, tel: 030 - 8801 456.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie