Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enka-parkeerterrein in Ede: meer plaats bij station

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede


- 200 extra parkeerplaatsen in stationsomgeving -
Enka-parkeerterrein deze week gereed

Als alles meezit is het parkeerterrein op het voormalig terrein van het Enkabad eind deze week klaar. Daarmee krijgt de stationsomgeving er ruim 200 extra parkeerplaatsen bij. De aanleg van het parkeerterrein, ten zuid-oosten van het station, is sinds vorige week hervat.

Eerder was het werk gestopt omdat de buurt bezwaar had tegen de aanleg van het parkeer-terrein. Daarbij werd beroep aangetekend bij de rechtbank. Deze heeft onlangs uitspraak gedaan en het beroep verworpen. Hiermee is de weg vrij om de parkeervoorziening verder gereed te maken. Het gaat om enkele laatste werkzaamheden, zoals het aanbrengen van randen en verlichting.

Tekort

Bij het station Ede - Wageningen is een groot tekort aan parkeerruimte. Daardoor wijken automobilisten vaak uit naar de omringende woonstraten. Deze worden hierdoor moeilijk bereikbaar. Bovendien kampt de omgeving met veel zoekverkeer, door automobilisten die een parkeerplaats proberen te vinden. Daarom wilde de gemeente extra parkeerruimte maken.

Vrijstelling

De huidige bestemming voor het terrein is bijzondere bebouwing en openbaar en gemeenschappelijk groen. Voor het parkeren is daarom een tijdelijke vrijstelling verleend, voor een periode van vijf jaar. Een definitieve oplossing wordt nog gezocht. Daarbij wordt gekeken naar de verdere ontwikkelingen van het stationsgebied. Het spoor moet geschikt worden gemaakt voor de hogesnelheidstrein en dit zal de nodige veranderingen met zich meebrengen. Daarbij zal de definitieve oplossing voor het parkeren bij het station bekeken worden.

Bezwaren

Vanuit de buurt zijn bezwaren tegen de aanleg van het parkeerterrein op het voormalige Enka - badterrein. Deze bezwaren gaan vooral over de toename van de verkeersdrukte op de Oude Bennekomseweg, die de toegang vormt tot het parkeerterrein. De gemeente heeft begrip voor deze bezwaren, maar voelt zich desondanks genoodzaakt om een oplossing te bieden voor de parkeeroverlast bij het station.Ede, 19 juli 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie