Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportprijzen Den Helder naar Playground en Jan Zoon

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Gemeente beloont sportieve topprestaties

betreft: sportprijzen 1999/2000 naar Playground en Jan Zoon week: week 29

Het was een drukte van je welste, vorige week in het stadhuis: woensdag vond daar de uitreiking plaats van de gemeentelijke Sportprijs en de gemeentelijke Sporttrofee. De gebeurtenis was dit keer extra bijzonder, omdat die voor het eerst gelijktijdig plaatsvond met de "Parade der Kampioenen": alle Helderse sporters die alleen, of met hun team een officieel Nederlands, Europees of Wereldkampioenschap hebben behaald in het seizoen 1999/2000 werden hiervoor beloond met de gemeentelijke sportpenning.

Uit handen van burgemeester Hoekzema mocht het bestuur van de stichting Playground de gemeentelijke Sportprijs ontvangen. Volgens de elfkoppige jury heeft de stichting een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de skatesport en de totstandkoming van de daarvoor benodigde voorzieningen in de gemeente Den Helder.

De burgemeester prees de stichting Playground onder meer voor het goede bestuurlijke werk dat zij heeft verricht, waardoor de skatesport in Den Helder een enorme vlucht heeft genomen.

Sportwethouder Scholte reikte de Sporttrofee uit. Die ging ditmaal naar de heer Jan Zoon van sportvereniging Zeemacht. De jury vond dat de heer Zoon met zijn enthousiasme en inzet gedurende 57 (!) jaar een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de bokssport in onze gemeente. Al sinds 1943 is hij betrokken bij de bokssport; de laatste tien jaar als voorzitter van Zeemacht. "Hij is niet alleen goed in het begeleiden en ontwikkelen van bokstalent, maar ook in het organiseren", aldus wethouder Scholte. Dit blijkt uit het feit, dat de heer Zoon al twaalf jaar achtereen het succesvolle boksgala in Den Helder organiseert.

kampioenen

Na de uitreiking van de Sportprijs en de Sporttrofee volgde de overhandiging van de gemeentelijke sportpenningen. Maar liefst 102 kampioenen hadden we in huis. Of eigenlijk 101. Want wat de gemeente jammer genoeg niet wist was dat ook Margriet Evers vorig seizoen Nederlands kampioen is geworden en wel in het röhnradturnen. Zij was daarom helaas niet aanwezig, maar uiteraard wordt het een en ander zo spoedig mogelijk rechtgezet.

Met recht kunnen we zeggen dat Den Helder behoorlijk wat toptalent in huis heeft en daar mogen we met zijn allen best trots op zijn. Gefeliciteerd allemaal!

WERELDKAMPIOEN werden:

De teams Let's go (streetdance-junioren)

en Just us (streetdance-senioren)

EUROPEES KAMPIOEN werd:

Patrick van Kalken (judo).

NEDERLANDS KAMPIOEN werden:

Ed Scholte (voor de derde maal in de categorie veteranen Nederlands kampioen mountainbiken).

Wesley Baier (voor de derde maal Nederlands kampioen Nunchaku)

Brandon Hulst (voor de derde maal de Nederlandse titel boksen voor de jeugd in het lichtweltergewicht)

Jennifer Bot (röhnradturnen)

Esra Schrijn (röhnradturnen)

Soraya Schrijn (röhnradturnen)

Margriet Evers (röhnradturnen)

Dave Bais - die helaas niet aanwezig kon zijn - (jeugdkampioen bowlen)

Jeroen Riteco (juniorenkampioen atletiek-onderdeel kogelstoten)

Remco Amels (bankdrukken met een nieuw record van 87,5kg)

Jorn Pruntel (zeilen in de Vaurienklasse)

Hetty Everhardus (indooratletiek 3000 m, categorie veteranen)

Joop Lahnstein (Lawn bowls voor pairs)

Denise Nienkemper (darten, categorie jeugd-meisjes).

drie teams van Noordkop-atletiek (meisjes D-junioren, heren A-junioren en heren senioren)

vier teams van Nuva-basketbal (dames, meisjes-cadetten, meisjes-junioren en de dames-aspiranten die maar liefst voor de vierde maal Nederlands kampioen werden)

het basketbal-junioren team (heren) van Hans Verkerk.

laaste verandering: juli 19, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie