Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van woensdagmorgen 19 juli 2000
10:05 woensdag 19 juli 2000

Bert Visser
0592 - 331144

0651 - 611629

ASSEN

Dinsdagnacht zijn in Assen zeker 11 autos gekraakt. De meeste inbraken zijn gebeurd aan de Oldengaardestraat maar ook aan de Vreebergen en de Speenkruidstraat zijn autos opengebroken.
Volgens getuigen zou het bij de daders gaan om twee jongens van net in de twintig waarvan één met een geel een geel baseballpetje op. In alle gevallen zijn de autos opengebroken door de bovenkant van het portier naar buiten te buigen. Het is nog niet bekend waar het de daders om te doen was. Uit twee autos werd niets vermist en de meeste eigenaren moeten nog aangifte doen.

ECHTEN

Bij een aanrijding met een bromfiets is dinsdagavond op de Oshaarseweg in Echten een drachtige reegeit doodgereden. De 16 jarige bromfietser uit Koekange kon het plotseling overstekende dier niet ontwijken. Zijn bromfiets liet bij de aanrijding forse schade op.
DALEN

Een 21 jarige automobilist uit Coevorden heeft dinsdagavond op de Reindersdijk in Dalen forse lakschade aan zijn auto opgelopen door steenslag. De man werd op de Reindersdijk, waar die dag een nieuwe splitlaag was aangebracht ingehaald door een tot nu toe onbekend gebleven automobilist die hem met grote snelheid voorbijreed. De auto van de Coevordenaar werd getroffen door een regen van grind.
MEPPEL

Een 21 jarige fietster uit Meppel is dinsdagavond met een snee in haar hoofd en diverse kneuzingen overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis. De vrouw werd, komende vanaf de Goveart Flincklaan, bij het oversteken van de Rembrandtlaan gegrepen door een auto bestuurd door een 38 jarige man uit Staphorst. Hoewel de automobilist sterk afremde en nog naar rechts uitweek heeft hij de aanrijding niet kunnen voorkomen.

ASSEN

Een 36 jarige inwoner van Assen is dinsdagavond op de Vondellaan met zijn auto van de weg gehaald en aangehouden. Agenten herkenden de man waarvan ze wisten dat hij geen rijbewijs had. Eenmaal aan de kant kwam hen uit de auto een dranklucht tegemoet. De ademtest gaf aan dat de man met ongeveer 1,8 promille achter het stuur had gezeten. De Assenaar is met een dagvaarding naar huis gestuurd.
RODEN

Een 22 jarige man uit Assen, werknemer van een bedrijf aan de Ceintuurbaan in Roden, is dinsdagavond na afloop van de avonddienst op de parkeerplaats van het bedrijf afgetuigd door een 19 jarige collega van hem, die werd bijgestaan door een drietal maten. De Assenaar is voor behandeling van diverse verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gegaan.
De onenigheid tussen de twee was ontstaan toen ze s middags onderweg naar hun werk waren. Volgens de 22 jarige wilde hij op de Norgerweg bij Langelo een voor hem rijdende auto inhalen. Toen hij er bijna naast was zou de bestuurder naar links hebben gestuurd waardoor hij, om een aanrijding te voorkomen, gedwongen werd de berm in te sturen. Hij herkende in de bestuurder een collega. Na een kleine confrontatie meldde de collega zich ziek en ging naar huis. Na einde dienst werd de 22 jarige opgewacht door zn collega en diens maten. Volgens een getuige zou er gebruik zijn gemaakt van een boksbeugel.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie