Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start invoering Centraal Registratie Systeem in Emmen

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht: Computer erkende overlegpartners, 19 juli 2000

Invoering Centraal Registratie Systeem nadert start Erkende overlegpartners krijgen computer

Het college van B&W heeft besloten de erkende overlegpartners een computer en een modem te verstrekken om daarmee hun meldingen naar de gemeente via het internet te kunnen versturen en van de gemeente te kunnen ontvangen. Om de erkende overlegpartners met het nieuwe systeem vertrouwd te maken en waar nodig hun computerkennis te verhogen, biedt de gemeente daarnaast een instructie en een training aan.

De gemeente wil de communicatie met de erkende overlegpartners vergemakkelijken en intensiveren. Daartoe is begin dit jaar het CRS ontwikkeld, een methode om via elektronische weg 'wensen en klachten' aan de gemeente kenbaar te maken en de stand van zaken cq de afhandeling daarvan van de gemeente te ontvangen. Om de erkende overlegpartners op het internet aan te sluiten, krijgen zij computerapparatuur, geschikte software en een training aangeboden. De kosten hiervoor neemt de gemeente voor z'n rekening. Ook de kosten voor vervanging over enkele jaren moeten voor rekening van de gemeente komen vindt het college. Daartoe zal het college de raad voorstellen het jaarlijkse budget voor de erkende overlegpartners met het vervangingsbedrag te verhogen. De vervangingsbijdragen worden echter gereserveerd tot ze nodig zijn.

Inmiddels zijn de technische en administratieve voorbereidingen afgerond en is de aanschaf van de computers en de trainingen aanstaande. Direct na de zomervakantie kunnen alle 32 erkende overlegpartners met de nieuwe apparatuur gaan oefenen en zich de nieuwe manier van werken eigen maken. Begin volgend jaar gaat het CRS formeel van start. De erkende overlegpartners worden momenteel per brief uitvoerig over het collegebesluit geïnformeerd.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie