Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

persberichten van woensdag
16:42 woensdag 19 juli 2000

Martin Panman
0651611628

Coevorden
Overval tankstation

Zondagmiddag is er een overval gepleegd op een benzinestation aan de Europaweg in Coevorden. Tegen halfvier kwam een man het bedrijf binnen. De man droeg een bivakmuts en had een vuurwapen in zijn handen. Hij bedreigde de 20 jarige pomphouder. Deze moest de kassa openen en het geld, een paar honderd gulden, moest hij in een tas doen. Vervolgens liep de overvaller het bedrijf uit en rende weg.

Opm. afd. voorlichting: door een misverstand is dit bericht nu pas geplaatst

Eext
Kop-staart

Ter hoogte van Eexterhalte gebeurde vanmorgen een aanrijding waarbij drie autos waren betrokken. Een 26 jarige bestuurder woonachtig in Assen, reed in een bocht rechtdoor en kwam op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Daar reed hij frontaal tegen een andere auto, bestuurd door een 39 jarige man uit Emmercompascuum. Door de klap van de aanrijding vloog de auto van deze man achteruit en kwam tegen een achter hem staande personenauto aan. De autos werden zwaar beschadigd en twee moesten afgesleept worden. Er vielen geen gewonden.

Westerbork
Diefstal aanhangwagen

In Westerbork is vannacht een aanhangwagen gestolen. De tandemasser, merk Midas stond geparkeerd op het bedrijven terrein aan de Groeneweg in Westerbork. De eigenaar, een 40 jarige inwoner van Westerbork deed aangifte.

Assen
TV opgehaald door de verkeerde man

Een 26 jarige man uit Assen had zijn Tv ter reparatie aangeboden bij een elektronicabedrijf in Assen. Toen de Tv gerepareerd was, belde het bedrijf naar de eigenaar met de mededeling dat zijn TV klaar was en opgehaald kon worden. Het elektronicabedrijf belde echter naar een GSM telefoon, die de eigenaar van de TV onlangs had verkocht aan een 24 jarige man uit Assen. Deze ging vervolgens naar de winkel, betaalde de reparatiekosten en verdween met de TV. Toen de echte eigenaar ging informeren naar zijn TV bleek dat deze weg was. Na goed speurwerk kon de 24 jarige Assenaar worden aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Emmercompascuum
Inbraak in school

Vannacht is er ingebroken in een school aan het Kanaal in Emmercompascuum. Door een raam te forceren kon men de school binnen komen. Uit een schoollokaal werd een videorecorder en een kleuren TV, beiden van het merk Sharp gestolen. De schade bedraagt meer dan 1000 gulden.

Nordhorn
Winkeldiefstal

Meldde de Duitse politie uit Nordhorn, dat zij onlangs vier inwoners uit Emmen hadden aangehouden terzake winkeldiefstal. De man, zijn vrouw en twee kinderen, gingen een supermarkt binnen en legden allerlei levensmiddelen in een winkelkarretje. Vervolgens werd dit karretje door de kinderen afgeschermd waarna diverse goederen in kledingstukken werd verstopt. De overige boodschappen werden afgerekend bij de kassa. In de kleding bleek bij onderzoek voor 230 DM aan goederen te zitten.

Hoogeveen
Fraude

In Hoogeveen is een fraude met paspoorten ontdekt. Een 26 jarige inwoner uit Hoogeveen deed aangifte van vermissing van zijn paspoort en leverde pasfotos in voor een nieuw paspoort. Deze fotos bleken echter niet van hem te zijn. Na onderzoek bleek dat de man in korte tijd drie keer aangifte heeft gedaan van vermissing van zijn paspoort. De laatste twee keer deed hij er andere fotos bij. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake fraude en oplichting.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie