Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Baaninvestors wil verlenging aanbiedingstermijn

Datum nieuwsfeit: 19-07-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Stichting Baaninvestors dringt aan op verlenging aanbiedingstermijn

Amsterdam, 19 juli 2000

Stichting Baaninvestors heeft het management van Invensys en Baan dringend verzocht om opnieuw verlenging van de aanbiedingstermijn te overwegen.

Als redenen geeft de Stichting Baaninvestors aan:


· De tijdspanne tussen de momenten waarop de cijfers 1999 en de cijfers over het tweede kwartaal 2000 bekend zijn geworden en de uiterste aanmeldingsdatum 25 juli a.s., is voor aandeelhouders ontoereikend om zich een goed oordeel over de situatie rond Baan Company te kunnen vormen.

· De Stichting Baaninvestors heeft tezamen met derden een plan ontwikkeld dat voor alle partijen een bevredigende oplossing biedt.

De belangrijkste doelstellingen van dit plan zijn:


- Baan blijft als zelfstandige onderneming op de beurs
- Invensys krijgt een meerderheidsbelang van minstens 67%
Het plan zal allereerst met Invensys en Baan worden besproken, alvorens het tijdens een bijeen te roepen bijzondere vergadering van aandeelhouders in definitieve vorm aan de aandeelhouders zal worden gepresenteerd.


· Ook de voorbereidingen voor het bijeenroepen van een aandeelhoudersvergadering maakt een verlenging van de aanbiedingsperiode noodzakelijk.

· Voorts is het vanwege de huidige vakantieperiode voor de meeste aandeelhouders extra moeilijk, zo niet onmogelijk, tijdig de noodzakelijke informatie te verkrijgen en een beslissing in deze zaak te nemen.
De Stichting Baaninvestors hoopt UITERLIJK maandag 24 juli 18.00 G.M.T. aanstaande uitsluitsel te verkrijgen van Invensys en Baan of zij akkoord willen gaan met een verlenging van de aanbiedingstermijn tot medio september a.s.

De Stichting Baaninvestors laat voorts weten dat zij inmiddels meer dan 19,6% aandelen Baan vertegenwoordigt.

Stichting Baaninvestors

Voor nadere informatie: www.baaninvestors.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie